Επικαιρότητα

Τα μηνύματα, οι προειδοποιήσεις και το πλάνο του πρωθυπουργού για την επόμενη μέρα από τη ΔΕΘ

Τα μηνύματα, οι προειδοποιήσεις και το πλάνο του πρωθυπουργού για την επόμενη μέρα από τη ΔΕΘ
«Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό». Με την ξεκάθαρη αυτή τοποθέτηση ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξή τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ έκλεισε τα αντίστοιχα σενάρια ανασχηματισμού που τροφοδότησε η πρόσφατη διαχείριση της θεομηνίας στη Θεσσαλία

Μετά από ένα «πυκνό» Σαββατοκύριακο στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός τόσο με τα λεγόμενά του όσο και με το ύφος  της ομιλίας του κατέστησε  σαφές προς πάσα κατεύθυνση πως είναι έτοιμος για μία ευρύτερη επανεκκίνηση, η οποία θα επέλθει μέσα από την αναδιοργάνωση του κράτους και των δομών του, αλλά και μέσα από συγκρούσεις, στις οποίες είναι αποφασισμένος να προχωρήσει, αγνοώντας το πολιτικό κόστος. Μηνύματα που εξέπεμψε τόσο κατά την καθιερωμένη ομιλία του το Σάββατο το βράδι στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, όσο και κατά την συνέντευξη τύπου που παραχώρησε την Κυριακή, δίνοντας ένα σαφές πλάνο κινήσεων και πρωτοβουλιών σε οικονομία και κοινωνία αλλά και σε επίπεδο πολιτικών κινήσεων.

«Δεν έχω καμία πρόθεση να κάνω ανασχηματισμό». Με την ξεκάθαρη αυτή τοποθέτηση ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξή τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της ΔΕΘ έκλεισε τα αντίστοιχα σενάρια ανασχηματισμού που τροφοδότησε η πρόσφατη διαχείριση της θεομηνίας στη Θεσσαλία.  Ωστόσο, όσο σαφής ήταν η πρώτη αυτή τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, άλλο τόσο ήταν και εκείνη που επακολούθησε λίγα λεπτά αργότερα, όταν ρωτήθηκε για το λεγόμενο «rotation» των υπουργών κατά το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, δηλώνοντας με νόημα προς πάσα κατεύθυνση ότι κανένας υπουργός δεν είναι αμετακίνητος. «Είναι καλό σε τακτά χρονικά διαστήματα οι Υπουργοί να δοκιμάζονται σε καινούργια χαρτοφυλάκια. Ακριβώς αυτό υπηρέτησε το rotation. Δεν ήταν ένα rotation το οποίο έγινε στην τύχη. Έκρινα -δεν σημαίνει ότι πάντα μπορεί να έκανα όλες τις ορθές επιλογές- και σκέφτηκα πάρα πολύ για το ποιος Υπουργός μπορεί να υπηρετήσει συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο. Από εκεί και πέρα, ξέρετε, δεν υπάρχουν αμετακίνητοι Υπουργοί. Αμετακίνητες πολιτικές μπορεί να υπάρχουν, αμετακίνητοι Υπουργοί δεν υπάρχουν» διεμήνυσε ο κ. Μητσοτάκης.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης