Ενέργεια

Chevron Australia: «Ακάθεκτες» οι εξαγωγές LNG παρά τις απεργίες

Chevron Australia: «Ακάθεκτες» οι εξαγωγές LNG παρά τις απεργίες
Μέχρι περίπου το τέλος Σεπτεμβρίου, τα συνδικάτα μπορούν να απεργούν έως και 24 ώρες την ημέρα και να αρνούνται εργασίες όπως η φόρτωση δεξαμενόπλοιων

Τα δύο εργοστάσια της Chevron στη δυτική Αυστραλία συνέχισαν τις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) σήμερα (15/9), παρά την επιτάχυνση των απεργιών και το σφάλμα στο Wheatstone που μείωσε την παραγωγή κατά 1/4, έδειξαν στοιχεία αποστολής για τις LSEG Eikon και Kpler.

Οι εργαζόμενοι στο Gorgon και στο Wheatstone, υπεύθυνοι για πάνω από το 5% της παγκόσμιας προσφοράς, κλιμάκωσαν χθες τις έξι ημέρες περιορισμένων απεργιών. Μέχρι περίπου το τέλος Σεπτεμβρίου, τα συνδικάτα μπορούν να απεργούν έως και 24 ώρες την ημέρα και να αρνούνται εργασίες όπως η φόρτωση δεξαμενόπλοιων.

Ωστόσο, το δεξαμενόπλοιο Pacific Enlighten ελλιμενίστηκε στον τερματικό σταθμό Wheatstone και φόρτωσε 140.650 κυβικά μέτρα LNG. Το δεξαμενόπλοιο ελέγχεται από τον μεγαλύτερο εισαγωγέα LNG της Ιαπωνίας JERA και θα κατευθυνθεί προς την Ιαπωνία.

Το δεξαμενόπλοιο Macoma φόρτωσε ένα φορτίο για την Κίνα στο Gorgon την Πέμπτη.Την Πέμπτη, μια διακοπή στο Wheatstone μείωσε την παραγωγή κατά περίπου 1/4.

Ο ενεργειακός αναλυτής Saul Kavonic είπε ότι οι απεργίες θα ήταν πιο αποτελεσματικές σε στιγμές όπως αυτή, επειδή η επανεκκίνηση του εξοπλισμού απαιτούσε περισσότερους εργάτες.

«Η Chevron θα προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει τους μη συνδικαλισμένους εργάτες της για να επανεκκινήσει τον εξοπλισμό, αλλά αυτό μπορεί να είναι πιο δύσκολο και να διαρκέσει περισσότερο με το λιγότερο εκπαιδευμένο, μικρότερο εργατικό δυναμικό», είπε.

Ένας εκπρόσωπος του συνδικάτου που αρνήθηκε να κατονομαστεί είπε ότι οι εργαζόμενοι στο Gorgon και στις εγκαταστάσεις LNG του Wheatstone σταμάτησαν την εργασία τους για 12 ώρες ξεκινώντας το απόγευμα της Πέμπτης. Δεν ήταν σαφές εάν αυτό επηρέασε τις προσπάθειες επανεκκίνησης του Wheatstone και το Reuters δεν μπορούσε να επαληθεύσει ανεξάρτητα τον ισχυρισμό.

Τα συνδικάτα έχουν δηλώσει προηγουμένως ότι θα χτυπήσουν ευκαιριακά και θα στοχεύσουν ιδιαίτερα τις εξαγωγές LNG.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης