ΕΕ: Στα στρατηγικής σημασίας μέταλλα το αλουμίνιο

ΕΕ: Στα στρατηγικής σημασίας μέταλλα το αλουμίνιο
Τα εύσημα της Eurometaux στην Κομισιόν για την ένταξη του αλουμινίου στις κρίσιμες πρώτες ύλες της Ευρώπης

Η Eurometaux συνεχάρη την Κομισιόν που ενέταξε το αλουμίνιο στη λίστα του Critical Raw Materials Act. Πρόκειται για στρατηγικής σημασίας μέταλλα - πρώτες ύλες.

«Συγχαίρουμε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την υιοθέτηση της πρότασής μας και την ένταξη του αλουμινίου στη λίστα του Critical Raw Materials Act.

Οι ευρωβουλευτές διατήρησαν και ανέβασαν τη φιλοδοξία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε βασικούς τομείς, ιδίως για ταχύτερη αδειοδότηση έργων. Συμφώνησαν επίσης να προσθέσουν το αλουμίνιο στον κατάλογο των βασικών ορυκτών, διορθώνοντας μια σημαντική παράλειψη από την αρχική πρόταση, στη λίστα των κρίσιμων μετάλλων για την ενεργειακή μετάβαση.

Ο κλάδος μας είναι έτοιμος να συνεργαστεί με όλους τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής για την επιτυχία των στόχων του νόμου περί κρίσιμων πρώτων υλών για το 2030, όπως και για περισσότερες δραστηριότητες εξόρυξης, επεξεργασίας και ανακύκλωσης στην Ευρώπη.

Επόμενος σταθμός οι τριμερείς διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε όλα τα θεσμικά όργανα της ΕΕ, με την σχετική συμφωνία να αναμένεται μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους».

«Είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι που οι ευρωβουλευτές ψήφισαν υπέρ της επιλογής του αλουμινίου ως στρατηγικής σημασίας πρώτη ύλη. Τούτο διορθώνει μια παράλειψη στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αποτελεί ένα ισχυρό σήμα ότι η Ευρώπη θέλει να διατηρήσει και να διευρύνει την εφοδιαστική αλυσίδα αλουμινίου, το οποίο μόνο καλό μπορεί να είναι για την Πράσινη Συμφωνία μας και την ασφάλεια όσον αφορά τους διαθέσιμους πόρους» δήλωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μετάλλων (Eurometaux), Ευάγγελος Mυτιληναίος.

 
Ο Γενικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μετάλλων (Eurometaux), Guy Thiran, καλωσόρισε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. «Οι ευρωβουλευτές αναγνώρισαν πόσο σημαντικό είναι το ζήτημα των πρώτων υλών για την υλοποίηση της Πράσινης Συμφωνίας» είπε χαρακτηριστικά.
Σημείωσε ακόμη ότι πρέπει τα ορυχεία, τα εργοστάσια ανακύκλωσης και τα διυλιστήρια της Ε.Ε. να είναι έτοιμα το ταχύτερο δυνατό να καλύψουν τις απαιτήσεις που θέτουν οι στόχοι για καθαρή ενεργειακά μεταποίηση και τεχνολογία. 


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης