Ενέργεια

Iράν: Στο 50% οι εργασίες στο ανανεωμένο project LNG - Στόχος το 2025

Iράν: Στο 50% οι εργασίες στο ανανεωμένο project LNG - Στόχος το 2025
Το έργο καλύπτει έκταση 200 εκταρίων και θα περιλαμβάνει δύο επιχειρησιακές γραμμές παραγωγής LNG συνολικής ετήσιας δυναμικότητας 10,8 εκατομμυρίων τόνων

Οι κατασκευαστικές εργασίες στο ανανεωμένο έργο LNG του Ιράν έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν κατά 50%, ισχυρίζεται η Ισλαμική Δημοκρατία, σύμφωνα με το Oilprice.

Οι εργασίες για το έργο στη νότια επαρχία Μπουσέρ του Ιράν ξεκίνησαν ξανά τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους. Το έργο LNG του Ιράν έχει προγραμματιστεί να έχει χωρητικότητα 10,8 εκατομμυρίων τόνων ετησίως. Η Ισλαμική Δημοκρατία στοχεύει να έχει το έργο σε λειτουργία έως τα μέσα του 2025, όταν λήγει η θητεία της σημερινής ιρανικής κυβέρνησης.

Η ταυτότητα του project

Το έργο καλύπτει έκταση 200 εκταρίων και θα περιλαμβάνει δύο επιχειρησιακές γραμμές παραγωγής LNG συνολικής ετήσιας δυναμικότητας 10,8 εκατομμυρίων τόνων, οι οποίες εκτός από το LNG θα παράγουν και άλλα προϊόντα όπως LPG, συμπύκνωμα αερίου και θείο.

Εάν το έργο LNG του Ιράν προχωρήσει όπως έχει προγραμματιστεί, θα είναι η πρώτη τέτοια εγκατάσταση της Ισλαμικής Δημοκρατίας. Νωρίτερα στη δεκαετία του 2000, το Ιράν, το οποίο διαθέτει μερικά από τα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο, είχε σχεδιάσει εγκαταστάσεις LNG με εταιρείες κολοσσούς, όπως η Total και η Shell, αλλά όλες αυτές καταργήθηκαν μετά το πρώτο κύμα κυρώσεων των ΗΠΑ και της Δύσης στην ενεργειακή βιομηχανία και τις εξαγωγές του Ιράν.

Ο πλούτος του Ιράν

Το Ιράν κατέχει τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα φυσικού αερίου στον κόσμο, μετά τη Ρωσία και πριν από το Κατάρ.Με 32 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα, το Ιράν φιλοξενεί το 16% του παγκόσμιου συνόλου.

Πολλά από τα αποθέματα φυσικού αερίου του Ιράν συγκεντρώνονται στο υπεράκτιο κοίτασμα South Pars στον Περσικό Κόλπο, το οποίο μοιράζεται με το Κατάρ. Η συνολική παραγωγή για το 2020 έφτασε τα 234 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης