Επιστολή της SolarPower στην ΕΕ: Ελλοχεύει ο κίνδυνος χρεοκοπίας στα φωτοβολταϊκά

Επιστολή της SolarPower στην ΕΕ: Ελλοχεύει ο κίνδυνος χρεοκοπίας στα φωτοβολταϊκά
Η ισχυρή ζήτηση, σε συνδυασμό με τις μεγάλες επενδύσεις και τον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των Κινέζων προμηθευτών οδήγησε σε πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στην αγορά και σε πτώση των τιμών

Η βιομηχανία ηλιακής ενέργειας της Ευρώπης έκανε λόγο για ένα επισφαλές περιβάλλον στην κατασκευαστική διαδικασία των φωτοβολταϊκών, λόγω του ότι οι τιμές έφτασαν σε χαμηλά επίπεδα ρεκόρ.

To Reuters αναμετέδωσε την επιστολή της SolarPower Europe στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τον πιθανό κίνδυνο χρεοκοπίας των ευρωπαϊκών εταιρειών. Μια τέτοια εξέλιξη ενδεχομένως θα έβλαπτε τον στόχο της ΕΕ να ανανεώσει τα 30 GW της εφοδιαστικής αλυσίδας των φωτοβολταϊκών. Οι τιμές των φωτοβολταϊκών μονάδων έχουν μειωθεί κατά περισσότερο από ¼ από την αρχή του έτους, σύμφωνα με τη SolarPower.

«Αυτό δημιουργεί συγκεκριμένους κινδύνους για τις εταιρείες να πέσουν σε καθεστώς αφερεγγυότητας, καθώς οι σημαντικές μετοχές τους θα πρέπει να υποτιμηθούν», ανέφερε η SolarPower Europe.

Παράλληλα, η ισχυρή ζήτηση, σε συνδυασμό με τις μεγάλες επενδύσεις και τον έντονο ανταγωνισμό μεταξύ των Κινέζων προμηθευτών οδήγησε σε πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα την αγορά και σε πτώση των τιμών. Ο κλάδος καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αγοράσει αποθέματα ηλιακών μονάδων ευρωπαϊκών εταιρειών, να δημιουργήσει μια Solar Manufacturing Bank σε επίπεδο ΕΕ και να ενισχύσει τη ζήτηση για ηλιακά φωτοβολταϊκά στην Ευρώπη μεταξύ άλλων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης