Χρηματιστήριο & Αγορές

Κέρδη στη Wall, με ώθηση από την τεχνολογία – Στο +0,6% o S&P 500, ο Nasdaq +0,9% - Στο +10% η Tesla

Κέρδη στη Wall, με ώθηση από την τεχνολογία – Στο +0,6% o S&P 500, ο Nasdaq +0,9% - Στο +10% η Tesla
Θετικά πρόσημα στη Wall Street...

 

Ανοδική πορεία τροχοδρόμησαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου, με καύσιμα από τον τεχνολογικό κλάδο.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,25% στις 34.663 μον., ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε αύξηση +0,67% στις 4.487 μον. και ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε +1,1% στις 13.917 μον.

Στο ταμπλό, η Tesla, μετά και την αναβάθμισή της από τη Morgan Stanley λόγω του υπερυπολογιστή Dojo, κέρδισε +10%.
Οι μετοχές της Qualcomm εκτινάχθηκαν 3,9%, αφού η εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα προμηθεύει την Apple με μόντεμ 5G για smartphone έως το 2026.
Ο δείκτης Technology Select Sector SPDR, που αποτελείται από τις μετοχές τεχνολογίας του S&P 500, υποχωρούσε 1,5% τον Αύγουστο και άλλο 1,6% αυτόν τον μήνα έως την Παρασκευή, ωστόσο year to date αυξάνεται 40%.
Το ανοδικό κλίμα τη Δευτέρα βοήθησε μια έκθεση της Wall Street Journal την Κυριακή ότι υπάρχει ομοφωνία μεταξύ των μελών της Fed σε ό,τι αφορά τυχόν απόφαση για παύση των επιτοκιακών αυξήσεων κατά τη συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας.
Από την άλλη, οι επενδυτές αναμένουν με ανυπομονησία τα στοιχεία για τον πληθωρισμό, αφού μια σειρά ισχυρότερων του αναμενομένου οικονομικών σημείων την περασμένη εβδομάδα αναζωπύρωσε την ανησυχία ότι η Federal Reserve θα μπορούσε να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από ό,τι αναμενόταν.

Στα μάκρο, την Έρευνα Καταναλωτικού Κλίματος για τον Αύγουστο, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Fed αναφέρει ότι οι ερωτηθέντες βλέπουν τον πληθωρισμό σε ένα χρόνο από τώρα στο 3,6%, από 3,5% τον Ιούλιο, ενώ σε τρία χρόνια από τώρα εκτιμούν ότι θα φτάσει στο 2,8% έναντι 2,9% τον Ιούλιο.
Η έρευνα βρήκε ότι οι καταναλωτές περιμένουν οι τιμές να συνεχίσουν να ενισχύονται σε βασικές κατηγορίες, όπως η βενζίνη, τα τρόφιμα, το ενοίκιο, το ιατρικό κόστος και το κολέγιο. Οι ερωτηθέντες προέβλεψαν επίσης ότι οι τιμές των κατοικιών θα αυξηθούν κατά 3,1%, η υψηλότερη μέτρηση από τον Ιούλιο του 2022.
Η έρευνα της Fed της Νέας Υόρκης δημοσιεύτηκε λίγο πριν την συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve στις 19-20 Σεπτεμβρίου. Οι αναλυτές περιμένουν η Fed να κρατήσει τα επιτόκια της αμετάβλητα στο 5,25% με 5,5%, μετά την αύξηση του Ιουλίου κατά 25 μονάδες βάσης.

ΠΗΓΗ: www.bankingnews.gr


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης