Ενέργεια

Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη υποθαλάσσια ηλεκτρολογική διασύνδεση στον κόσμο

Ολοκληρώθηκε η μεγαλύτερη υποθαλάσσια ηλεκτρολογική διασύνδεση στον κόσμο
Δανία και Ηνωμένο Βασίλειο συνδέονται με ρεύμα υψηλής τάσης

Η ιταλική Prysmian ολοκλήρωσε την ανάπτυξη μιας υποθαλάσσιας γραμμής μεταφοράς συνεχούς ρεύματος υψηλής τάσης (HVDC) μήκους 1.400 km, που συνδέει τη Δανία με το Ηνωμένο Βασίλειο, όπως δημοσίευσε η ιστοσελίδα pv-magazine.com.

Η πολυεθνική εταιρεία με έδρα το Μιλάνο, που ειδικεύεται στην παραγωγή ηλεκτρικών καλωδίων για χρήση στους τομείς της ενέργειας και των τηλεπικοινωνιών και για οπτικές ίνες, είπε ότι η νέα γραμμή μεταφοράς θα ξεκινήσει να λειτουργεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και θα λειτουργεί στα 525 kV DC.

Το έργο είναι μια κοινοπραξία μεταξύ των διαχειριστών δικτύου των δύο χωρών (National Grid και Energinet). Τα καλώδιά της διασχίζουν τέσσερις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες στα ολλανδικά, γερμανικά, δανικά και βρετανικά ύδατα.

«Κάθε περιοχή έχει τη δική της νομοθεσία και τα ενδιαφερόμενα μέρη. Η καλωδίωση διασχίζει περισσότερες από 40 άλλες γραμμές, όπως συνδέσεις φυσικού αερίου και ηλεκτρικής ενέργειας», ανέφερε η Prysmian.

 

Χρονικό συμφωνίας

Η Prysmian εξασφάλισε μια σύμβαση εγκατάστασης καλωδίου ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ (755,8 εκατομμύρια δολάρια) για το έργο 1,7 δισεκατομμυρίων GBP (2,14 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Αύγουστο του 2019.

«Η σύμβαση περιελάμβανε τον σχεδιασμό, την κατασκευή και την εγκατάσταση της μεγαλύτερης διασύνδεσης στον κόσμο που καλύπτει όλα τα 1.250 km καλωδίων για την υποβρύχια διαδρομή και περίπου 135 km καλωδίων ξηράς στην πλευρά του Ηνωμένου Βασιλείου, για τις τέσσερις παρτίδες που ανατέθηκαν στην Prysmian από συνολικά πέντε παρτίδες», ανέφερε η κατασκευάστρια εταιρεία.


Άλλα έργα της National Grid

Η Viking Link είναι η έκτη διασύνδεση του National Grid. Η εταιρεία διαθέτει ήδη πέντε επιχειρησιακές γραμμές μεταφοράς που συνδέουν το Ηνωμένο Βασίλειο με τη Γαλλία (IFA και IFA2), την Ολλανδία (BritNed), το Βέλγιο (Nemo Link) και τη Νορβηγία (North Sea Link).

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης