Ενέργεια

Chevron: Απεργία δύο εβδομάδων από 14/9 στην Αυστραλία - Η «αντίδραση» των τιμών

Chevron: Απεργία δύο εβδομάδων από 14/9 στην Αυστραλία - Η «αντίδραση» των τιμών
Η Αυστραλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο και η συνεχιζόμενη διαμάχη έχει πυροδοτήσει την αστάθεια στις αγορές φυσικού αερίου

Οι εργαζόμενοι στα έργα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Chevron Gorgon και Wheatstone στην Αυστραλία σχεδιάζουν μια συνολική απεργία για δύο εβδομάδες από τις 14 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες που αναμεταδίδει το Reuters.

«Η Offshore Alliance κλιμακώνει την προστατευμένη βιομηχανική δράση για να αποδείξει ότι οι διαπραγματεύσεις δεν είναι καθόλου «δύσκολες»», ανέφερε η συνδικαλιστική συμμαχία σε ανάρτησή της στο Facebook.

Η Αυστραλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο και η συνεχιζόμενη διαμάχη έχει πυροδοτήσει την αστάθεια στις αγορές φυσικού αερίου, καθώς οι έμποροι ανησυχούν για τον κίνδυνο μακροπρόθεσμης διακοπής.Η παρατεταμένη βιομηχανική δράση θα μπορούσε να διαταράξει τις εξαγωγές LNG και πιθανώς να αυξήσει τον ανταγωνισμό για το LNG, αναγκάζοντας τους Ασιάτες αγοραστές να υπερβούν τους ευρωπαίους αγοραστές για να προσελκύσουν φορτία.

Η τελευταία κίνηση της ένωσης θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι οι συνομιλίες μεσολάβησης δεν «προχωρούσαν καλά», ανέφερε η ING σε ερευνητικό σημείωμα.

«Αυτό είναι πιθανό να παρέχει κάποια υποστήριξη στις τιμές του φυσικού αερίου σήμερα και έρχεται σε μια στιγμή που συνεχίζονται οι εργασίες συντήρησης στο νορβηγικό κοίτασμα φυσικού αερίου, Troll, το οποίο έχει δει τις ροές από τη Νορβηγία να μειώνονται», δήλωσε η ING.

Σήμερα (5/9) τα συμβόλαια του TTF για τον Οκτώβριο κινούνται πτωτικά στα 32,7 ευρώ/MWh (-2,3%) ενώ τα προθεσμιακά δεν ξεπερνούν τα 50 ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης