Ενέργεια

Σκυλακάκης: Ως τα τέλη του έτους οι επιδοτήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος

Σκυλακάκης: Ως τα τέλη του έτους οι επιδοτήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος
Ειδική αναφορά έκανε επίσης στους στρατηγικούς κακοπληρωτές οι οποίοι όπως είπε υπολογίζονται σε περίπου 25.000-50.000 και επιβαρύνουν υπέρμετρα το σύνολο των λογαριασμών

Έως το τέλος του χρόνου θα συνεχίσει να ισχύει το υφιστάμενο σύστημα επιδοτήσεων του ηλεκτρικού ρεύματος για τα νοικοκυριά και τους ευάλωτους καταναλωτές, ενώ μετά τη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας θα ανακοινώσει ειδικό πρόγραμμα στήριξης των ευάλωτων και ανταμοιβής των συνεπών καταναλωτών.

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων με συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Θοδωρής Σκυλακάκης, σημειώνοντας ότι θα γίνει εκστρατεία αντιμετώπισης του φαινομένου των ρευματοκλοπών, που επιβαρύνει τους λογαριασμούς του ρεύματος κατά τουλάχιστον 4%. Ειδική αναφορά έκανε επίσης στους στρατηγικούς κακοπληρωτές οι οποίοι όπως είπε υπολογίζονται σε περίπου 25.000-50.000 και επιβαρύνουν υπέρμετρα το σύνολο των λογαριασμών.

Πότε θα παρέμβει η κυβέρνηση

Σε ότι αφορά τη συνέχιση των επιδοτήσεων σημείωσε ότι εάν οι τιμές της ενέργειας παρουσιάσουν ακραία χαρακτηριστικά η κυβέρνηση θα παρέμβει. Πάντως δεν θέλησε να προσδιορίσει πότε ακριβώς οι τιμές θεωρούνται ακραίες και εκτίμησε ότι κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί, καθώς οι αγορές έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα και αυτή την στιγμή δεν είναι ορατό ένα έκτακτο γεγονός όπως όταν διακόπηκε η τροφοδοσία της Ευρώπης με ρωσικό αέριο.

Αναφερόμενος στη διαχείριση των δασών μίλησε για μια επερχόμενη μεγάλη μεταρρύθμιση που μεταξύ των άλλων θα περιλαμβάνει αύξηση των ανθρώπων που εργάζονται μέσα στα δάση. Όπως είπε θα ενισχυθεί η δασική υπηρεσία με προσλήψεις ενώ θα γίνει αδελφοποίηση των δασών της Νότιας Ελλάδας με αυτά της Βόρειας Ελλάδας ώστε όσοι εργάζονται και επιδοτούνται για τη συλλογή και τη διαχείριση των παραγωγικών δασών της Βόρειας Ελλάδας να επιφορτίζονται ταυτόχρονα και με δάση της Νότιας Ελλάδας που είναι λιγότερο παραγωγικά.  

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης