Επικαιρότητα

ΔΕΘ: Οι συσκέψεις, το παρασκήνιο, οι προτεραιότητες

ΔΕΘ: Οι συσκέψεις, το παρασκήνιο, οι προτεραιότητες
Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πυρετώδης προκειμένου να μπουν οι τελευταίες «πινελιές» στην ομιλία του πρωθυπουργού

«Εβδομάδα ΔΕΘ» αυτή που ξεκινάει σήμερα και οι μηχανές στο κυβερνητικό επιτελείο και το Μέγαρο Μαξίμου δουλεύουν στο φουλ στην τελική ευθεία προς τη ΔΕΘ και την ομιλία του πρωθυπουργού το ερχόμενο Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου. Οι συσκέψεις στο Μέγαρο Μαξίμου είναι πυρετώδης προκειμένου να μπουν οι τελευταίες «πινελιές» στην ομιλία και να οριστικοποιηθούν τα όσα αναμένεται να εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης  στο καθιερωμένο φθινοπωρινό ραντεβού στη Θεσσαλονίκη.

Μέτρα που θα «κλειδώσουν» οριστικά μόλις επιστρέψει ο πρωθυπουργός από την Κύπρο όπου μεταβαίνει σήμερα για να συμμετάσχει στην τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα στην ομιλία του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δώσει ένα σαφές μήνυμα εντος και εκτός χώρας μεταρρυθμίσεων που θα δώσουν ανάσα στην κοινωνία και θα ενισχύσουν το κοινωνικό στίγμα της κυβέρνησης, χωρίς ωστόσο όπως σε όλους τους τόνους σημειώνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να τεθεί σε οποιοδήποτε κίνδυνο η δημοσιονομικής σταθερότητα και πορεία της χώρας. Όπως επανηλειμμένα τονίζουν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού τα μέτρα που θα στοχεύουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών θα είναι απολύτως «ζυγισμένα» και κοστολογημένα, αλλά και εντός του δημοσιονομικού πλαισίου της χώρας, καθώς στόχος της κυβέρνησης παραμένει η όσο τον δυνατόν γρηγορότερη ανάκτηση ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας, αναμένοντας θετικές ειδήσεις.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης