Ενέργεια

Chevron: Το «όχι» των υπαλλήλων της Αυστραλίας στην πρόταση της Διοίκησης - Παράταση αβεβαιότητας

Chevron: Το «όχι» των υπαλλήλων της Αυστραλίας στην πρόταση της Διοίκησης - Παράταση αβεβαιότητας
Ελλείψει συμφωνίας, οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να απενεργοποιήσουν τα εργαλεία για έως και 11 ώρες και να σταματήσουν να εκτελούν ορισμένες εργασίες τουλάχιστον έως τις 14 Σεπτεμβρίου με βάση το τρέχον σχέδιο

Οι εργαζόμενοι της Chevron σε δύο από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Αυστραλίας απέρριψαν την προσφορά της εταιρείας αναφορικά με τους μισθούς και τους όρους εργασίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η Chevron και η Offshore Alliance έχουν εγκλωβιστεί σε μια διαμάχη σχετικά με τις αμοιβές και τις συνθήκες που έχει ταράξει τις παγκόσμιες αγορές φυσικού αερίου προκαλώντας ανησυχία για ενδεχόμενες διακοπές στις εξαγωγές LNG της Αυστραλίας σε μια περίοδο μειωμένης προσφοράς.

Η Αυστραλία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας LNG στον κόσμο και τα έργα Gorgon και Wheatstone αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 5% της παγκόσμιας χωρητικότητας LNG. Η διαμάχη έχει πυροδοτήσει αστάθεια στις αγορές φυσικού αερίου νευρικές για τον κίνδυνο μακροπρόθεσμης αναταραχής.

Ελλείψει συμφωνίας, οι εργαζόμενοι θα μπορούσαν να απενεργοποιήσουν τα εργαλεία για έως και 11 ώρες και να σταματήσουν να εκτελούν ορισμένες εργασίες τουλάχιστον έως τις 14 Σεπτεμβρίου με βάση το τρέχον σχέδιο.

Μια παρόμοια διαμάχη μεταξύ της συμμαχίας των συνδικάτων και της Woodside Energy Group σε μια άλλη εγκατάσταση LNG στην Αυστραλία επιλύθηκε σε μια συμφωνία χωρίς τα συνδικάτα να υλοποιήσουν τις απειλές για απεργίες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης