Ενέργεια

Reuters: Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων για τη Chevron στην Αυστραλία

Reuters: Το πρόγραμμα των απεργιακών κινητοποιήσεων για τη Chevron στην Αυστραλία
ήμερα (29/8) το πρωί το TTF Σεπτεμβρίου είναι στα 37 ευρώ/MWh και τα προθεσμιακά ξεπερνούν τα 50 ευρώ

Οι δύο μεγάλες εγκαταστάσεις παραγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) της Chevron στην Αυστραλία ενδέχεται να αντιμετωπίσουν καθημερινές στάσεις εργασίας έως και 10 ωρών την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με το Reuters.

Τα έργα Gorgon και Wheatstone της Chevron αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 5% της παγκόσμιας χωρητικότητας LNG και τα νέα για πιθανές απεργίες οδήγησαν σε ανοδική τροχιά τις τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη. Σήμερα (29/8) το πρωί το TTF Σεπτεμβρίου είναι στα 37 ευρώ/MWh και τα προθεσμιακά ξεπερνούν τα 50 ευρώ.

Το πρόγραμμα των απεργιών

Οι εργαζόμενοι στις εγκαταστάσεις Gorgon και Wheatstone σχεδιάζουν να σταματήσουν την εργασία τους για επτά ώρες σε δύο τετράγωνα στις 7 Σεπτεμβρίου, κλιμακούμενη σε 10 ώρες στις 8 Σεπτεμβρίου και 11 ώρες στις 9 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με έγγραφο για τις προγραμματισμένες ενέργειες που εξετάστηκε από το Reuters.

Μια μικρότερη στάση τριών ωρών σχεδιάζεται στην πλατφόρμα παραγωγής Wheatstone από τις 7 Σεπτεμβρίου, ανέφερε το έγγραφο, το οποίο αναφέρει λεπτομερώς τις διακοπές εργασίας έως τις 14 Σεπτεμβρίου.

«Τα μέλη θα συμμετέχουν σε κυλιόμενες στάσεις, απαγορεύσεις και περιορισμούς που θα κλιμακώνονται κάθε εβδομάδα έως ότου η Chevron συμφωνήσει στη διαπραγματευτική μας αξίωση», ανέφερε η Offshore Alliance σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μεγάλο το κόστος

Ένας εκπρόσωπος της Chevron αρνήθηκε να σχολιάσει την τελευταία θέση της Offshore Alliance, αναφερόμενος σε προηγούμενη δήλωση ότι η εταιρεία «θα συνεχίσει να λαμβάνει μέτρα για τη διατήρηση ασφαλών και αξιόπιστων λειτουργιών σε περίπτωση διακοπής».

Τα συνδικάτα εξακολουθούν να έχουν την επιλογή να ματαιώσουν τις απεργίες εάν εκπληρωθούν οι όροι τους. Τα συνδικάτα την περασμένη εβδομάδα προειδοποίησαν ότι οι στάσεις εργασίας θα μπορούσαν να κοστίσουν στη Chevron δισεκατομμύρια δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης