Ενέργεια

Σε απεργία στις 7 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι LNG της Chevron στην Αυστραλία - Άνοδος 8% του TTF

Σε απεργία στις 7 Σεπτεμβρίου οι εργαζόμενοι LNG της Chevron στην Αυστραλία - Άνοδος 8% του TTF
Mια απεργία θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου το νωρίτερο - Άνοδος 8,8% στα 37,8 ευρώ/MWh για τα συμβόλαια TTF Σεπτεμβρίου

UPD (16.20) Πριν από λίγη ώρα και σύμφωνα με το Montel,  έγινε γνωστό ότι οι εργαζόμενοι στους σταθμούς υγροποίησης της Chevron στην Αυστραλία θα προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τις 7 Σεπτεμβρίου.
H εν λόγω εξέλιξη επηρεάζει άμεσα τις τιμές LNG, με το TTF Σεπτεμβρίου να καταγράφει άνοδο 8,8% στα 37,86 ευρώ/MWh και τα προθεσμιακά του χειμώνα να κινούνται στα 55 ευρώ!

Νωρίτερα, το WEN έγραφε:

Οι αξιωματούχοι των αυστραλιανών συνδικάτων θα προκηρύξουν απεργία «σύντομα» κατά της Chevron αφού εξασφαλίσουν την σχεδόν ομόφωνη υποστήριξη των εργαζομένων στο LNG για βιομηχανική δράση, μεταδίδει το montel. Όλοι οι εργαζόμενοι στην υπεράκτια πλατφόρμα Wheatstone της Chevron υποστήριξαν την απεργία, δήλωσε η Offshore Alliance, μια συνεργασία δύο συνδικάτων.

Αυτό προέκυψε αφού το 99% των εργαζομένων υποστήριξε την απεργία την περασμένη εβδομάδα σε δύο άλλες εγκαταστάσεις της Chevron, την Gorgon (15,6 εκατ. τόνοι/έτος) και την Wheatstone κατάντη στην ξηρά (8,9 εκατ. τόνοι/έτος).

Σενάρια και ημερομηνίες

Οι απεργίες στις εγκαταστάσεις μπορούν να ξεκινήσουν επτά εργάσιμες ημέρες μετά την έγκριση των εργαζομένων. Ως εκ τούτου, μια απεργία θα μπορούσε να ξεκινήσει στις 7 Σεπτεμβρίου το νωρίτερο. Θα είχαν στη διάθεσή τους 30 ημέρες για να ασκήσουν την επιλογή ή να υποβάλουν εκ νέου αίτηση στη ρυθμιστική αρχή για άλλη περίοδο 30 ημερών.

Η Chevron δεν έχει λάβει ακόμη ειδοποίηση για απεργία εν μέσω των διαπραγματεύσεων. Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι του συνδικάτου ανακοίνωσαν ότι είχαν καταλήξει σε συμφωνία αρχής για να αποτρέψουν μια απεργία στο North West Shelf LNG του Woodside, τη μεγαλύτερη εγκατάσταση LNG της Αυστραλίας με δυναμικότητα 16,9 εκατομμυρίων τόνων ετησίως.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης