Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Άνοδος 1,1% για τον S&P και 1,5% για τον Nasdaq

Wall Street: Άνοδος 1,1% για τον S&P  και 1,5% για τον Nasdaq
185 μονάδες κέρδισε ο Dow
Άνοδος στη Wall Street την Τετάρτη, καθώς η αγορά περίμενε τα τελευταία τριμηνιαία στοιχεία από τη Nvidia, τον κατασκευαστή τσιπ υψηλής απόδοσης που έχει ενισχυθεί από την τρέλα της τεχνητής νοημοσύνης στη Wall.Η πτώση των αποδόσεων ενίσχυσε επίσης το κλίμα μεταξύ των επενδυτών.

Ο Dow Jones κέρδισε 185 μονάδες υψηλότερα, ή 0,54% στις 34.474 μονάδες.

Ο S&P 500 κέρδισε 1,1% στις 4.436 μονάδες

Ο S&P 500 energy sector υποχώρησε 0,29% στις 664,12 μονάδες

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 1,59% στις 13.721 μονάδες.


Η Nvidia αναμένεται να ανακοινώσει τα κέρδη του δεύτερου τριμήνου μετά το καμπανάκι. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Refinitiv αναμένουν ότι η εταιρεία θα ανακοινώσει απότομες αυξήσεις στα κέρδη και τα έσοδα σε ετήσια βάση. Η Nvidia είναι η μετοχή S&P 500 με τις καλύτερες επιδόσεις του 2023, σημειώνοντας άνοδο άνω του 200%, καθώς οι επενδυτές επευφημούν τις προοπτικές της εταιρείας σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη.

Οι επενδυτές θα κοιτάξουν στην έκθεση για ενδείξεις ότι η τάση της τεχνητής νοημοσύνης έχει μεγαλύτερη δυναμική. Εάν όχι, είναι πιθανό η ύφεση του Αυγούστου να παραταθεί. Οι μετοχές σημείωσαν άνοδο 2% πριν από την κυκλοφορία.

Αν και η Nvidia είναι η μεγαλύτερη θέση στη στρατηγική μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, δήλωσε ο Todd Jones, επικεφαλής επενδύσεων στην Gratus Capital επισημαίνοντας ότι περιορίζει και άλλες τεχνολογικές συμμετοχές, λέγοντας ότι «η αποτίμηση σας λέει ότι δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια λάθους».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης