Ενέργεια

Chevron: Επιχειρεί να ακυρώσει τις απεργίες στην Αυστραλία με απευθείας προτάσεις στους εργαζομένους (Montel) - Πτώση 15% στο TTF

Chevron: Επιχειρεί να ακυρώσει τις απεργίες στην Αυστραλία με απευθείας προτάσεις στους εργαζομένους (Montel) - Πτώση 15% στο TTF
Η Chevron θα θέσει τις προτάσεις της για καλύτερες αμοιβές και συνθήκες σε ψηφοφορία μεταξύ των εργαζομένων
Η Chevron θα παραμερίσει τα συνδικάτα την επόμενη εβδομάδα για να υποβάλει ξεχωριστή προσφορά στους εργαζόμενους LNG της Δυτικής Αυστραλίας, δήλωσε την Τετάρτη σε μια προσπάθεια να τερματιστεί μια βιομηχανική διαμάχη που θα μπορούσε να περιορίσει την παγκόσμια προσφορά, σύμφωνα με την Montel.Αυτό οδήγησε  σε πτώση των συμβολαίων TTF κατά 15% στα 36,5  ανά μεγαβατώρα για το συμβόλαιο Σεπτεμβρίου το απόγευμα της Τετάρτης 23.8.

Η Chevron θα θέσει τις προτάσεις της για καλύτερες αμοιβές και συνθήκες σε ψηφοφορία μεταξύ των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις της Gorgon (15,6 εκατ. τόνοι/έτος) και Wheatstone (16,9 εκατ. τόνοι/έτος) την επόμενη Τετάρτη 30 και Πέμπτη 31/8.

«Παρέχουμε μια προτεινόμενη επιχειρηματική συμφωνία για τους σχετικούς υπαλλήλους σε κάθε μία από τις χερσαίες εγκαταστάσεις φυσικού αερίου μας στο Gorgon και στο Wheatstone για να το εξετάσουν και να το ψηφίσουν», δήλωσε εκπρόσωπος της ενεργειακής εταιρείας στη Montel.

«Οι προτεινόμενες συμφωνίες προσφέρουν σημαντική αξία για τους υπαλλήλους μας και θα τεθούν σε ισχύ μόλις τεθούν σε λειτουργία εάν υποστηριχθούν».

Η Chevron θα «συνεχίσει να συνεργάζεται με τους υπαλλήλους και τους εκπροσώπους τους στη διαδικασία διαπραγμάτευσης» ενώ οι εργαζόμενοι εξετάζουν τις συμφωνίες, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η απειλή απεργίας πλησιάζει

Οι προτάσεις δεν έχουν την έγκριση των συνδικάτων, τα οποία ζητούν τη στήριξη των εργαζομένων στις απεργίες μέσω ψηφοφοριών, τα αποτελέσματα των οποίων αναμένονται αυτήν την Πέμπτη και την Παρασκευή.

Η έγκριση των εργαζομένων να συμμετάσχουν σε απεργίες θα ανοίξει τον δρόμο για τα συνδικάτα να ανακοινώσουν ενέργειες που στοχεύουν να προβούν στις σχετικές εγκαταστάσεις με προειδοποίηση επτά εργάσιμων ημερών.

Μια παρόμοια ψηφοφορία νωρίτερα αυτό το μήνα σε μια ξεχωριστή διαμάχη με εργαζομένους στη Woodside στις εγκαταστάσεις της North West Shelf της εταιρείας (16,9 εκατ. τόνοι/έτος) επέστρεψε τη συντριπτική υποστήριξη για την απεργία.

Οι κρίσιμες συνομιλίες μεταξύ των συνδικάτων και της Woodside ήταν αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.
Τα συνδικάτα έχουν απειλήσει να ανακοινώσουν απεργίες στα περιουσιακά στοιχεία της Woodside που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν από τις 2 Σεπτεμβρίου το νωρίτερο, εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία σήμερα.

Η Woodside και τα συνδικάτα δεν ήταν διαθέσιμα για σχόλια τη στιγμή της δημοσίευσης.
Οι τρεις τερματικοί σταθμοί εξαγωγής LNG παρέχουν περίπου το 10% της παγκόσμιας προσφοράς.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης