Ενέργεια

Η Κίνα ανέλαβε την αναβάθμιση της πυρηνικής και ηλεκτρικής ενέργειας της Νοτίου Αφρικής

Η Κίνα ανέλαβε την αναβάθμιση της πυρηνικής και ηλεκτρικής ενέργειας της Νοτίου Αφρικής
Οι συμφωνίες, που υπογράφηκαν, αφορούν την πυρηνική και ηλεκτρική ενέργεια της νοτιοαφρικανικής χώρας.
Η Νότια Αφρική υπέγραψε μια σειρά από ενεργειακές συμφωνίες με την Κίνα την Τετάρτη 23/8 η οποία θα την βοηθήσει στην αναδιάρθρωση του ενεργειακού της τομέα, συμπεριλαμβανομένης της αναβάθμισης του πυρηνικού σταθμού της, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να αμβλύνει μια σοβαρή ενεργειακή κρίση που δυσχεραίνει την οικονομία.

Οι συμφωνίες, που υπογράφηκαν με κινεζικές εταιρείες ενέργειας στο περιθώριο της συνόδου κορυφής BRICS στη Νότια Αφρική, περιλαμβάνουν αναβαθμίσεις στο δίκτυο μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενέργειας της νοτιοαφρικανικής χώρας.

Το πλέγμα δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της Κίνας, η δυναμικότητα παραγωγής και οι μονάδες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι οι μεγαλύτερες στον κόσμο και δημιουργήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα και από αυτή την τεχνογνωσία ήθελε να μάθει η Νότια Αφρική, είπε ο Ramokgopa.

Η κρατική εταιρεία κοινής ωφέλειας της Νότιας Αφρικής Eskom έχει έλλειμμα τροφοδοσίας περίπου 4.000 μεγαβάτ (MW), που αντιπροσωπεύει το ένα δέκατο της εγκατεστημένης ισχύος της και έχει ως αποτέλεσμα διακοπές ρεύματος ρεκόρ.

Στρατηγική συνεργασία

Η χωρητικότητα μετάδοσης του είναι πολύ περιορισμένη, αποτρέποντας τη σύνδεση εναλλακτικών πηγών ενέργειας.
Το μεγαλύτερο μέρος της υποδομής διανομής της - μια σειρά από χιλιάδες μετασχηματιστές και υποσταθμούς που παρέχουν ρεύμα στα νοικοκυριά - συχνά καίγονται οδηγώντας σε μακρόχρονα black out.

Η Κίνα θα συμβάλει στην παράταση της ζωής των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής της Eskom με καύση άνθρακα, θα προσφέρει τεχνολογία για τη μείωση των εκπομπών με χαμηλότερο κόστος από ό,τι είναι διαθέσιμη αλλού παγκοσμίως και μπορεί επίσης να δημιουργήσει εγκαταστάσεις παραγωγής μετασχηματιστών και ηλιακών φωτοβολταϊκών στη χώρα, δήλωσε ο υπουργός Ηλεκτρισμού Kgosientsho Ramokgopa, προσθέτοντας πως θα βοηθήσει επίσης τη Νότια Αφρική να αναβαθμίσει τον πυρηνικό της σταθμό, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος Cyril Ramaphosa δήλωσε την Τρίτη ότι η Κίνα, ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της, θα προμηθεύσει εξοπλισμό ενέργειας έκτακτης ανάγκης αξίας 167 εκατομμυρίων ραντ (8,9 εκατομμύρια δολάρια) και επιχορήγηση περίπου 500 εκατομμυρίων ραντ για τον τομέα της ενέργειας, χωρίς να δώσει χρονοδιαγράμματα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης