Ενέργεια

Ουγγαρία: Η MVM θα αγοράσει φυσικό αέριο από την τουρκική BOTAS

Ουγγαρία: Η MVM θα αγοράσει φυσικό αέριο από την τουρκική BOTAS

Θα αγοράσει περίπου 300 εκατομμύρια κυβικά μέτρα

 

Ο ουγγρικός ενεργειακός όμιλος MVM συμφώνησε να αγοράσει περίπου 300 εκατομμύρια κυβικά μέτρα (mcm) φυσικού αερίου από την τουρκική ενεργειακή εταιρεία BOTAS.

«Αυτή η στρατηγική ρύθμιση αποτελεί μέρος της συνολικής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης για την ενίσχυση της εθνικής ενεργειακής αυτάρκειας», δήλωσε ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβατς στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, παλαιότερα γνωστή ως Twitter.

«Αυτή η κίνηση στοχεύει στην ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και στη σταθεροποίηση των τιμών του φυσικού αερίου, δεδομένης της διεθνούς ενεργειακής κρίσης που προκαλείται από συγκρούσεις και κυρώσεις».

Η προτεινόμενη αγορά συμφωνήθηκε κατά την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στην Ουγγαρία την Κυριακή και οι λεπτομέρειες αναμένεται να οριστικοποιηθούν μέχρι το τέλος του έτους, είπε ο Κόβατς.

Μια δήλωση της BOTAS περιέγραψε τη συμφωνία ως « πρωτοποριακή » που σηματοδοτεί την πρώτη φορά που η Τουρκία έχει συμφωνήσει εξαγωγές φυσικού αερίου με μια μη γειτονική χώρα και ότι θα ενισχύσει την ασφάλεια του ευρωπαϊκού ενεργειακού εφοδιασμού.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης