Νέα γενιά μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα - «Γέφυρα» η Γαλλία

Νέα γενιά μπαταριών για τα ηλεκτρικά οχήματα - «Γέφυρα» η Γαλλία
Η τεχνολογία SSB χρησιμοποιεί στερεό αντί για υγρό ηλεκτρολύτη για την ανάπτυξη μπαταριών που έχουν υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα

Το πράσινο φως έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη Γαλλία για την παροχή κρατικής βοήθειας, ύψους 1,5 δις. ευρώ για την υποστήριξη της έρευνας και της ανάπτυξης καινοτόμων μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα (EVs).

Το μέτρο θα επιτρέψει στην ProLogium Technology να αναπτύξει μια νέα γενιά μπαταριών EV, με την οικονομική βοήθεια να καλύπτει το έργο έρευνας και ανάπτυξης (R&D) μέχρι το τέλος του 2029.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Η τεχνολογία SSB χρησιμοποιεί στερεό αντί για υγρό ηλεκτρολύτη για την ανάπτυξη μπαταριών που έχουν υψηλότερη ενεργειακή πυκνότητα και αναμένεται να είναι ασφαλέστερες για τους καταναλωτές από τις συμβατικές μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Στο πλαίσιο του έργου Prometheus, η ProLogium θα αναπτύξει SSB πρώτης γενιάς για να ξεπεράσει τους περιορισμούς των σημερινών μπαταριών ιόντων λιθίου, SSB δεύτερης γενιάς με ενισχυμένη ενεργειακή πυκνότητα και βιωσιμότητα, τεχνικές ανακύκλωσης SSB και στρατηγικές ανακύκλωσης για διάφορα εξαρτήματα μπαταριών και να συμβάλει στην ανάπτυξη των προτύπων για την ανακύκλωση SSB.

«Αυτό το έργο θα συμβάλει επίσης στην προώθηση μιας καινοτόμου αλυσίδας αξίας μπαταριών για ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη, περιορίζοντας παράλληλα πιθανές στρεβλώσεις του ανταγωνισμού» είπε χαρακτηριστικά η Margrethe Vestager, Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της ΕΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης