Ενέργεια

Enagas: Μείωση των εισαγωγών LNG κατά 22,4% σε 20,5 TWh τον Ιούλιο - Στη Ρωσία... τα σκήπτρα

Enagas: Μείωση των εισαγωγών LNG κατά 22,4% σε 20,5 TWh τον Ιούλιο - Στη Ρωσία... τα σκήπτρα
Τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης TTF ξεπερνούν τα 50 ευρώ/MWh (!)
Σχετικά Άρθρα

Οι ισπανικές εισαγωγές και επαναφορτώσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) μειώθηκαν τον Ιούλιο σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα πέρυσι, σύμφωνα με την Enagas.

Οι εισαγωγές LNG μειώθηκαν κατά 22,4% σε περίπου 20,5 TWh τον Ιούλιο και αντιπροσώπευαν το 64,7% των συνολικών εισαγωγών φυσικού αερίου. Τον Ιούνιο οι εισαγωγές LNG έφθασαν περίπου τις 21,3 TWh.

Συμπεριλαμβανομένων των εισαγωγών μέσω αγωγών από την Αλγερία, τη Γαλλία και την Πορτογαλία, οι εισαγωγές φυσικού αερίου στην Ισπανία έφτασαν περίπου τις 31,7 TWh τον περασμένο μήνα, πτώση από περίπου 36,7 TWh τον Ιούλιο του περασμένου έτους, ανέφερε η Enagas στη μηνιαία έκθεσή της.

Επιπλέον, η εθνική ζήτηση φυσικού αερίου τον Ιούλιο μειώθηκε κατά 15,9% από έτος σε έτος σε 26,1 TWh.

Η ζήτηση για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μειώθηκε κατά 39,4% από έτος σε έτος σε περίπου 10,4 TWh τον περασμένο μήνα, ενώ η συμβατική ζήτηση αυξήθηκε κατά 13% σε 15,7 TWh.

Η Enagas εκμεταλλεύεται ένα μεγάλο δίκτυο αγωγών φυσικού αερίου και διαθέτει τέσσερα εργοστάσια εισαγωγής LNG στη Βαρκελώνη, την Ουέλβα, την Καρταχένα και τη Χιχόν.

Κατέχει επίσης το 50% του εργοστασίου επαναεριοποίησης BBG στο Μπιλμπάο και το 72,5% του εργοστασίου Sagunto, ενώ η Reganosa εκμεταλλεύεται το εργοστάσιο Mugardos.

Η Ρωσία ο μεγαλύτερος προμηθευτής LNG, ο όγκος των ΗΠΑ μειώνεται

Οι επτά λειτουργικοί ισπανικοί τερματικοί σταθμοί επαναεριοποίησης LNG, συμπεριλαμβανομένου του El Musel, εκφόρτωσαν 21 φορτία τον περασμένο μήνα, 6 φορτία λιγότερα σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2022, σύμφωνα με την Enagas.

Η Ρωσία ήταν ο μεγαλύτερος προμηθευτής LNG στην Ισπανία για τρίτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούλιο με 8,76 TWh, αύξηση από 5,31 TWh πέρυσι. Οι ρωσικοί όγκοι αντιπροσώπευαν το 27,6% του συνόλου των ισπανικών εισαγωγών φυσικού αερίου τον Ιούλιο, δείχνουν τα στοιχεία.

Οι όγκοι LNG των ΗΠΑ προς την Ισπανία μειώθηκαν στο μισό από περίπου 8,53 TWh τον Ιούλιο του 2022 σε 3,94 TWh τον περασμένο μήνα.

Ράλι στις τιμές φυσικού αερίου

Διαφορετικά είναι τα δεδομένα που προκύπτουν στην αγορά φυσικού αερίου, μετά την είδηση πιθανών απεργιών εργαζόμενων στα εργοστάσια της Αυστραλίας. Αυτό επέφερε σημαντική άνοδο στις τιμές, που σήμερα είναι στην περιοχή των 37 ευρώ/MWh με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αναφοράς να ξεπερνούν τα 50 ευρώ/MWh!

Η άνοδος αυτή επιβεβαιώνει όσους εκφράζουν τις ανησυχίες τους για την πορεία των τιμών του χειμώνα που έρχεται και δημιουργεί νέα δεδομένα στην ενεργειακή αγορά για τους επόμενoυς μήνες.

www.worldenergynews.gr




Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης