Ενέργεια

Προσπάθειες Chevron - Woodside να αναχαιτίσουν τις απεργίες - Εκτεθειμένες Ευρώπη και Ασία

Προσπάθειες Chevron - Woodside να αναχαιτίσουν τις απεργίες - Εκτεθειμένες Ευρώπη και Ασία
Η άνοδος ανέδειξε την επισφαλή θέση της Ευρώπης στο φυσικό αέριο

Η Woodside Energy και η Chevron ξεκίνησαν συνομιλίες με συνδικάτα στα αυστραλιανά έργα LNG προκειμένου να μην επηρεαστεί η παγκόσμια προσφορά LNG, σύμφωνα με το Reuters.

Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη εκτινάχθηκαν χθες (9/8) έως και 40% καθώς διαδόθηκε η είδηση ότι οι Αυστραλοί εργαζόμενοι στο LNG ετοιμάζονταν για απεργίες, αναζητώντας υψηλότερους μισθούς και καλύτερη ασφάλεια εργασίας.

Στην επιφάνεια τα αδύνατα σημεία

Η άνοδος ανέδειξε την επισφαλή θέση της Ευρώπης στο φυσικό αέριο. Παρόλο που η αποθήκευση είναι πληρέστερη από ό,τι συνήθως και οι έμποροι φυσικού αερίου έχουν καταβάλει ακόμη και την αποθήκευση φυσικού αερίου στην Ουκρανία παρά τους κινδύνους, η νέα εξάρτηση της ηπείρου από το LNG την εκθέτει σε δυνητικά σημαντικές διακυμάνσεις των τιμών.

Ενώ η Ευρώπη έχει λόγους να ανησυχεί για την επίδραση που θα είχε μια τέτοια βιομηχανική δράση στις τιμές, οι ασιάτες εισαγωγείς LNG όπως η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία έχουν επίσης λόγους να ανησυχούν για την προσφορά.Οι δυο τους είναι οι μεγαλύτεροι αγοραστές υγροποιημένου φυσικού αερίου της Αυστραλίας.

Ωστόσο, οι απεργίες μπορούν ακόμα να αποφευχθούν. «Σημειώνεται θετική πρόοδος και τα μέρη κατέληξαν σε μια κατ' αρχήν συμφωνία για ορισμένα ζητήματα που είναι βασικά για το εργατικό δυναμικό», δήλωσε στο Reuters νωρίτερα σήμερα εκπρόσωπος του Woodside. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν επίσης σηματοδοτήσει ότι θέλουν να επιλύσουν τυχόν διαφορές το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθεί η διακοπή λειτουργίας σε τρεις από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις LNG της χώρας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης