Ενέργεια

Occidental και Adnoc συνεργάζονται για έργα δέσμευσης άνθρακα σε ΗΠΑ, ΗΑΕ

Occidental και Adnoc συνεργάζονται για έργα δέσμευσης άνθρακα σε ΗΠΑ, ΗΑΕ
Η συνεργασία θα αξιολογήσει τις επενδυτικές ευκαιρίες στις ΗΠΑ και τα ΗΑΕ, όπως αναφέρει η Upstream
Η Occidental και η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Άμπου Ντάμπι (Adnoc) συνεργάζονται σε έργα διαχείρισης άνθρακα στις ΗΠΑ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να επιταχύνουν τους καθαρούς μηδενικούς στόχους, σύμφωνα με την Upstream.

Η ανεξάρτητη εταιρεία των ΗΠΑ και η Adnoc σχεδιάζουν να αξιολογήσουν πιθανές επενδυτικές ευκαιρίες για να επιταχύνουν την ανάπτυξη εγκαταστάσεων άμεσης δέσμευσης αέρα και έργων κόμβων δέσμευσης διοξειδίου του άνθρακα και στις δύο χώρες.

Σύμφωνα με τους όρους του μνημονίου συμφωνίας, η Adnoc μπορεί να αξιολογήσει τη συμμετοχή σε εγκαταστάσεις άμεσης δέσμευσης αέρα και κόμβους δέσμευσης CO2 που βρίσκονται υπό ανάπτυξη στις ΗΠΑ από την Occidental.

Οι δύο εταιρείες ενδέχεται επίσης να εξετάσουν το ενδεχόμενο ανάπτυξης ενός ή περισσότερων κόμβων δέσμευσης CO2 που βρίσκονται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και να εκτελέσουν μελέτες μηχανικής και σχεδιασμού προκαταρκτικών μελετών για μια εγκατάσταση άμεσης δέσμευσης αέρα 1 εκατομμυρίου τόνων ετησίως.

Μέσω της συνεργασίας, οι εταιρείες μπορούν επίσης να εξετάσουν ευκαιρίες για ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών που βασίζονται στο CO2, όπως ηλεκτρική ενέργεια χωρίς εκπομπές ρύπων και βιώσιμα καύσιμα στα ΗΑΕ.

«Συνεργασίες όπως αυτή είναι απαραίτητες για να βοηθήσουν τον κόσμο να επιτύχει τους κλιματικούς του στόχους και να διασφαλίσει ότι έχει τους πόρους που χρειάζεται για να ευδοκιμήσει μέσω της ενεργειακής μετάβασης», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της Occidental, Vicki Hollub.

Η συμφωνία ενεργοποιήθηκε από τη Συνεργασία ΗΑΕ-ΗΠΑ για την Επιτάχυνση της Καθαρής Ενέργειας (PACE), η οποία ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2022 και αναμένεται να κινητοποιήσει 100 δισεκατομμύρια δολάρια σε έργα καθαρής ενέργειας και διαχείρισης άνθρακα έως το 2035.

«Αυτή η συμφωνία υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο η PACE οδηγεί τις καινοτόμες τεχνολογίες για το κλίμα στην απαλλαγή του ενεργειακού τομέα», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής λύσεων χαμηλών εκπομπών άνθρακα και διεθνούς ανάπτυξης της Adnoc, Musabbeh Al Kaabi.

Η συνεργασία στην ανάπτυξη πλατφορμών διαχείρισης άνθρακα αναμένεται να επιταχύνει τους καθαρούς μηδενικούς στόχους και των δύο εταιρειών.

www.worldenergtynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης