Ενέργεια

FT: «Απόβαση» ασιατικών εταιρειών ενέργειας στο Λονδίνο λόγω της ευρωπαϊκής ζήτησης για LNG

FT: «Απόβαση» ασιατικών εταιρειών ενέργειας στο Λονδίνο λόγω της ευρωπαϊκής ζήτησης για LNG
Το Λονδίνο αποτελεί πόλο έλξης για τις ασιατικές εταιρείες, καθώς είναι ένας κορυφαίος κόμβος εμπορίας φυσικού αερίου

Ασιατικές εταιρείες ενέργειας ιδρύουν ή σχεδιάζουν να ιδρύσουν γραφεία εμπορίας LNG στο Λονδίνο, καθώς η Ευρώπη εξελίσσεται στον μεγαλύτερο εισαγωγέα υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) λόγω της μείωσης των προμηθειών φυσικού αερίου από τη Ρωσία, όπως μεταδίδουν οι Financial Times.

Η αύξηση της ζήτησης για LNG από την Ευρώπη έχει προσελκύσει εταιρείες όπως η Tokyo Gas, η Osaka Gas, η Kansai Electric από την Ιαπωνία και η SK E&S από τη Νότια Κορέα, ενώ οι κινεζικές εταιρείες ENN, Cnooc, PetroChina και Sinochem εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο να μετακινηθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Πόλος έλξης» το Λονδίνο

Το Λονδίνο αποτελεί πόλο έλξης
για τις ασιατικές εταιρείες, καθώς είναι ένας κορυφαίος κόμβος εμπορίας φυσικού αερίου, που ιδρύθηκε μετά την ανακάλυψη πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Βόρεια Θάλασσα τη δεκαετία του 1960.

Η πόλη προσφέρει μεγαλύτερες αποδόσεις από πωλήσεις σε ευρωπαίους πελάτες από ό,τι στην Ασία.
Το περασμένο καλοκαίρι, οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη αυξήθηκαν καθώς η περιοχή έσπευσε να εξασφαλίσει καύσιμα για χειμερινή αποθήκευση, με αποτέλεσμα ιδιαίτερα υγιή εμπορικά κέρδη.

Ο Felix Booth, επικεφαλής του LNG στην εταιρεία ενεργειακών αναλύσεων ‘’Vortexa’’, εξηγεί ότι ένας ισχυρότερος δεσμός και παρουσία στις ευρωπαϊκές αγορές είναι απαραίτητος για την επίτευξη κερδών. 

Η Tokyo Gas δημιούργησε ήδη μια ομάδα διαπραγμάτευσης στο Λονδίνο τον Απρίλιο για να παρακολουθεί τις κινήσεις των ευρωπαϊκών τιμών, ενώ η Osaka Gas έχει πραγματοποιήσει νέες προσλήψεις στην υπάρχουσα ομάδα LNG της στο Λονδίνο.

Η Kansai Electric βρίσκεται στα πρόθυρα της σύστασης μιας εμπορικής ομάδας στο Λονδίνο.
Η SK E&S, η επιχειρηματική μονάδα φυσικού αερίου του Ομίλου SK, σχεδιάζει να επεκταθεί στο Λονδίνο, δεδομένου ότι άνοιξε ένα γραφείο εκεί, στα τέλη του περασμένου έτους.

Εκθετική η αύξηση εισαγωγών LNG στην Ευρώπη

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ευρώπη εισήγαγε 130 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα LNG το 2019, αντιπροσωπεύοντας σχεδόν το 40% της κατανάλωσης φυσικού αερίου της.
Αν και οι ευρωπαϊκές τιμές LNG έχουν μειωθεί φέτος, η ζήτηση της περιοχής για LNG αναμένεται να παραμείνει υψηλή, καθώς στοχεύει να αντικαταστήσει τις χαμένες προμήθειες του ρωσικού αγωγού.

Οι κινεζικοί ενεργειακοί όμιλοι, συμπεριλαμβανομένων των ENN και Cnooc, προσβλέπουν επίσης στη βρετανική πρωτεύουσα για επέκταση.

Η καθιερωμένη αγορά φυσικού αερίου του Λονδίνου και η θέση του ως μεγάλου εμπορικού και χρηματοοικονομικού κόμβου commodities το καθιστούν ιδανική τοποθεσία για ασιατικές εταιρείες ενέργειας που επιθυμούν να αποκτήσουν πρόσβαση στις ευρωπαϊκές αγορές.
diagramma_energeia_financial_times.JPG
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης