Εγκρίθηκε υδροηλεκτρικός σταθμός 1,66 MW στα Μετέωρα

Εγκρίθηκε υδροηλεκτρικός σταθμός 1,66 MW στα Μετέωρα
Το project έλαβε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και προχωρά προς κατασκευή.

Ακόμα ένα έργο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) οδεύει προς υλοποίηση το προσεχές διάστημα και συγκεκριμένα πρόκειται για μικρό υδροηλεκτρικό στα Μετέωρα.

Αναλυτικά το έργο αφορά σε εγκατάσταση και λειτουργία Μικρού Υδροηλεκτρικού Σταθμού (ΜΥΗΣ) ισχύος 1,66 MW στο ρέμα Κλεινοβίτικο, στις Τ.Κ. Κλεινού & Καλογριανής του Δήμου Μετεώρων στα Τρίκαλα.Το project έλαβε την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και προχωρά προς κατασκευή.Φορέας υλοποίησης του έργου στα Μετέωρα είναι η εταιρεία ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΥΗΣ ΚΛΕΙΝΟΒΙΤΙΚΟ 2.

Ταυτότητα του έργου

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία μικρού υδροηλεκτρικού Σταθμού (ΜΥΗΣ) ισχύος 1,66 MW στο ρέμα Κλεινοβίτικο, στις Τ.Κ. Κλεινού & Καλογριανής του Δήμου Μετεώρων, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με σκοπό την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας (υδροηλεκτρική ενέργεια).

Το έργο αφορά στην κατασκευή και λειτουργία μικρού υδροηλεκτρικού σταθμού ΜΥΗΣ (υδροληψία, αγωγός προσαγωγής νερού, σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας), ισχύος 1,66 MW, που θα εκμεταλλεύεται το υδατικό δυναμικό της κοίτης του ρέματος Κλεινοβίτικο, στις Τ.Κ. Κλεινού & Καλογριανής του Δήμου Μετεώρων, στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Συνοπτικά το έργο συνίσταται στην εκμετάλλευσης μέσης παροχής του εν λόγω ρέματος, ίσης με 0,98 m3 /sec, για την παραγωγή περίπου 9,77 GW/έτος ηλεκτρικής ενέργεια. Επιπλέον περιλαμβάνει τεχνικά έργα προστασίας τόσο της διάταξης υδροληψίας, όσο και του Σταθμού Παραγωγής.

Συνοδά έργα

Μεταξύ του σημείου υδροληψίας και του σταθμού θα ανακατασκευαστεί ο υφιστάμενος δασικός δρόμος για μήκος περίπου 1 km. Στο σημείο που χωροθετείται σε υψόμετρο περίπου +594,5 m, θέση “Βαρβάρα”, η προαναφερθείσα οδός συναντά την υφιστάμενη δασική οδοποιία, η οποία καταλήγει στο γήπεδο του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και στη συνέχεια της διαδρομή θα κατασκευαστεί νέα οδός.

Πηγή: ypodomes

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης