Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Μπαίνουν οι πρώτες τουρμπίνες στο μεγαλύτερο offshore αιολικό του κόσμου

Μπαίνουν οι πρώτες τουρμπίνες στο μεγαλύτερο offshore αιολικό του κόσμου
To αιολικό πάρκο θα τροφοδοτεί 6 εκατομμύρια νοικοκυριά ετησίως και θα δημιουργήσει 400 θέσεις εργασίας για 35 χρόνια

To  Dogger Bank του Ηνωμένου Βασιλείου το οποία αποτελεί το πιο μεγάλο υπεράκτιο αιολικό πάρκο ανά την υφήλιο, ξεκινά αυτό το Σαββατοκύριακο την εγκατάσταση των πρώτων ανεμογεννητριών ισχύος 13 MW.

Οι στρόβιλοι 277 GE Renewable Energy 13 MW Haliade-X θα εγκατασταθούν περίπου 80 μίλια από την ακτή του Γιορκσάιρ από το Voltaire. Το πλοίο εξαιρετικά χαμηλών εκπομπών έχει ικανότητα ανύψωσης 3.200 τόνων.

Οι τουρμπίνες Haliade-X έχουν ύψος 260 μέτρα (853 πόδια).

Κάθε στροφή των λεπίδων τους μήκους 107 μέτρων (351 ποδιών) θα παράγει αρκετή καθαρή ενέργεια για να τροφοδοτεί ένα μέσο νοικοκυριό στο Ηνωμένο Βασίλειο για δύο ημέρες.

Το αιολικό πάρκο Dogger Bank θα καταλαμβάνει μια περιοχή σχεδόν τόσο μεγάλη όσο το Μεγάλο Λονδίνο σε έναν βυθό που κάποτε αποτελούσε χερσαία γέφυρα μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρώπης.

Θα τροφοδοτούνται 6 εκατομμύρια νοικοκυριά κάθε χρόνο

Μόλις συνδεθεί στο δίκτυο, το υπεράκτιο αιολικό πάρκο ισχύος 3,6 GW θα είναι σε θέση να παράγει αρκετή καθαρή ενέργεια για να τροφοδοτήσει 6 εκατομμύρια νοικοκυριά ετησίως.

Θα δημιουργήσει ετήσια εξοικονόμηση CO2 που ισοδυναμεί με τις εκπομπές σχεδόν 1,5 εκατομμυρίου αυτοκινήτων που κινούνται με φυσικό αέριο.

Το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό πάρκο στον κόσμο αναπτύσσεται και κατασκευάζεται από τη βρετανική εταιρεία ανάπτυξης SSE Renewables σε κοινοπραξία με τη νορβηγική Equinor και τη Vårgrønn (κοινοπραξία της Eni Plenitude και της Hitec Vision).


Δημιουργία 400 θέσεων εργασίας για 35 χρόνια

Η Equinor EVP Renewables Pål Eitrheim ανέφερε τα ακόλουθα: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ξεκινήσουμε σύντομα τη λειτουργία του Dogger Bank το οποίο θα φιλοξενήσει 400 θέσεις εργασίας για 35 χρόνια ζωής του αιολικού πάρκου. Ανυπομονούμε να δούμε τους 277 στρόβιλους να εγκατασταθούν με ασφάλεια τα επόμενα τρία χρόνια, να παράγουν πράσινη ηλεκτρική ενέργεια σε κλίμακα και να τροφοδοτούν εκατομμύρια βρετανικά σπίτια».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης