Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

Καρδίτσα: Μαζική κινητοποίηση κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στην Καζάρμα

Καρδίτσα: Μαζική κινητοποίηση κατά της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στην Καζάρμα
Για την οργάνωση της κινητοποίησης, υπάρχει το σκεπτικό να λάβει χώρα στις 20 Αυγούστου, εφόσον ενημερωθούν πρωτίστως τα Διοικητικά Συμβούλια των φορέων και έπειτα θα αποφασιστεί από κοινού το σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί η παράσταση διαμαρτυρίας

Σε μαζική κινητοποίηση ενάντια στο σχέδιο εγκατάστασης εννέα ανεμογεννητριών στην κορυφογραμμή της Καζάρμας κάλεσε το Συντονιστικό Αγράφων τους φορείς, συλλογικότητες και σωματεία της περιοχής, έπειτα από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες (3/8) το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας.

Για την οργάνωση της κινητοποίησης, υπάρχει το σκεπτικό να λάβει χώρα στις 20 Αυγούστου, εφόσον ενημερωθούν πρωτίστως τα Διοικητικά Συμβούλια των φορέων και έπειτα θα αποφασιστεί από κοινού το σημείο όπου θα πραγματοποιηθεί η παράσταση διαμαρτυρίας.

Να σημειωθεί ότι στις 2 Ιουλίου το Υπουργείο Περιβάλλοντος ενέκρινε το έργο ύστερα από τροποποίηση της περιβαλλοντικής άδειας, γεγονός που έφερε αντιδράσεις σε σωματεία, ομάδες και φορείς της ευρύτερης περιοχής, σε επαγγελματίες και στον κόσμο του Νομού Καρδίτσας.

Όπως τόνισαν εκπρόσωποι του Συντονιστικού Αγράφων, «η συμμετοχή όλων κρίνεται αναγκαία και επιτακτική για την προστασία των Αγράφων. Με συντονισμό συλλογικής δράσης έτσι ώστε τα βουνά της Λίμνης Πλαστήρα να παραμείνουν ένα εμβληματικό τοπίο φυσικού κάλους».

Πηγή:neosagon.gr

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης