Καναδάς: H Low Carbon επενδύει στην οικονομία χαμηλού άνθρακα - Ο βασικός στόχος

Καναδάς: H Low Carbon επενδύει στην οικονομία χαμηλού άνθρακα - Ο βασικός στόχος
Νέα δυναμική στην ενέργεια έως το 2030

Αλλαγές σε βάθος εφταετίας θα γίνουν στους τομείς του δικτύου και της ενέργειας μετά την επίτευξη της συμφωνίας ανάμεσα στην Low Carbon και την NU-E Corp, σύμφωνα με το renewsbiz.

Αμφότερες οι εταιρείες έχουν συνάψει κοινή επιχείρηση με τη NU-E για την αρχική ανάπτυξη ηλιακού αγωγού 600 MW στην Αλμπέρτα του Καναδά.

Σε πρώτη φάση αναπτύσσουν έναν υπάρχοντα αγωγό ηλιακών έργων ισχύος 600 MW στην προαναφερόμενη περιοχή. Η πρώτη σύνδεση αναμένεται να γίνει το 2024.

Με έναν «σημαντικό διεθνή αγωγό» σε ανάπτυξη, η σημερινή ανακοίνωση δημιουργεί περαιτέρω ώθηση για την υποστήριξη του στρατηγικού στόχου της Χαμηλής Ανθρακούχας για τη δημιουργία 20 GW νέας δυναμικότητας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας έως το 2030.

Σημαντική ευκαιρία για την Βόρεια Αμερική

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Low Carbon Roy Bedlow ανέφερε τα εξής: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαζόμαστε με την NU-E Corp για να βοηθήσουμε την επέκταση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Βόρεια Αμερική.

Με πάνω από μια δεκαετία εμπειρίας στη δημιουργία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μεγάλης κλίμακας στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη, η αγορά της Βόρειας Αμερικής αντιπροσωπεύει μια σημαντική ευκαιρία για το επόμενο στάδιο της ανάπτυξής μας, καθώς προσπαθούμε να επιταχύνουμε την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε παγκόσμια κλίμακα».

Ο επικεφαλής της NU-E Corp Brock Stewart εξέφρασε τον ενθουσιασμό του για την ΚΕ, δηλώνοντας: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τη Low Carbon, μια κορυφαία εταιρεία ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Αυτή η συνεργασία θα μας επιτρέψει να αξιοποιήσουμε τις αντίστοιχες δυνάμεις και τους πόρους μας για να επιταχύνουμε την ανάπτυξη του ταχέως αναπτυσσόμενου χαρτοφυλακίου έργων της NU-E Corp.

Μαζί θα συμβάλουμε σημαντικά στη διαφοροποίηση του μείγματος παραγωγής ενέργειας του Καναδά και στην επίτευξη του κοινού μας οράματος για ένα καθαρό μηδενικό μέλλον».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης