Λεωνίδιο: Μέσω της νομικής οδού ο Ορειβατικός Σύλλογος βάζει stop στις ανεμογεννήτριες

Λεωνίδιο: Μέσω της νομικής οδού ο Ορειβατικός Σύλλογος βάζει stop στις ανεμογεννήτριες
«Δεν χωράνε στον ίδιο τόπο η βαριά βιομηχανία ενέργειας, αρμονία τοπίου, εναλλακτικός τουρισμός και παρθένο περιβάλλον»
Το Λεωνίδιο και η Βασκίνα εκπέμπουν SOS! H εγκατάσταση αιολικού 11 θηριωδών ανεμογεννητριών έλαβε πράσινο φως. Ήδη ανοίγονται δρόμοι από τον Άγιο Πέτρο προκειμένου να περάσουν τα πτερύγια.

Ο τόπος μετά από αυτό το έργο δε θα είναι ποτέ ο ίδιος. Θα επηρεαστεί άμεσα και το φυσικό περιβάλλον, αφού το χαρακτηρισμένο Καταφύγιο Άγριας Ζωής (ΚΑΖ) θα γίνει νταμάρι, αλλά και το ανθρωπογενές, αφού το τοπίο θα αλλοιωθεί πλήρως και η εγκατάσταση θα είναι ορατή όχι μόνο από τη Βασκίνα αλλά και από γειτονιές του Λεωνιδίου. Φανταστείτε ότι κάθε ανεμογεννήτρια θα έχει μέγεθος όσο περίπου ο Κοκκινόβραχος!

Οι ευθύνες όλων μας πολλές, αλλά ακόμη περισσότερες του Δήμου και του Τοπικού Συμβουλίου της Δ.Κ. Λεωνιδίου. Εντύπωση μας έκανε η επιμονή του Δημάρχου και κάποιων δημοτικών συμβούλων που παρά τις αντιδράσεις 5 τοπικών Συλλόγων, πλήθους κατοίκων, κατόχων αγροτικών εκμεταλλεύσεων που βρίσκονται στην περιοχή εγκατάστασης επέμεναν σθεναρά να μην επαναληφθεί το ΔΣ ώστε να ακυρωθεί η αρχική θετική γνωμοδότηση. Ευτυχώς μπροστά στις έντονες αντιδράσεις όλων μας υποχώρησαν& το επόμενο ΔΣ γνωμοδότησε αρνητικά,αλλά εννοείται ότι δεν έδειξαν καμιά διάθεση για περαιτέρω ενέργειες αποτροπής του έργου. Η εκάστοτε δημοτική αρχή εκλέγεται ανά 4-5χρόνια, αλλά τα έργα και οι επιπτώσεις τους θα μείνουν για πάντα, οπότε επιβάλλεται να αφουγκράζονται τους πολίτες αλλά και να έχουν ξεκάθαρη θέση επί του θέματος, ιδίως εν όψει των ερχόμενων εκλογών. Ο καθένας κρίνεται από τις επιλογές του.

Το θέμα δεν είναι να βρούμε ποιος φταίει. Το θέμα είναι τι κάνουμε τώρα.


Ο Σύλλογος μας με πολίτες που ενδιαφέρονται, αποφάσισε να προσπαθήσει να σταματήσει το έργο ακολουθώντας τη νομική οδό. Η προθεσμία ένστασης λήγει 12/8/2023 και το ποσό που πρέπει να μαζευτεί είναι περίπου 2.500 ευρώ.

Καλούμε όλους τους πολίτες και τους Συλλόγους της περιοχής να συνεισφέρουν στον αγώνα μας, ηθικά, πρακτικά και οικονομικά επικοινωνώντας στα τηλέφωνα που ακολουθούν.

Δεν χωράνε στον ίδιο τόπο η βαριά βιομηχανία ενέργειας, αρμονία τοπίου, εναλλακτικός τουρισμός και παρθένο περιβάλλον. Οι κάτοικοι και ο τόπος δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα. Μόνο να χάσουν. Η εταιρία από την άλλη, με «τσάμπα γη» θα κερδίζει εκατομμύρια.

Ελπίζουμε να το καταλάβουν αυτό οι διοικούντες και να στηρίξουν τον αγώνα μας. Αλλιώς μπορούν να κρύβονται πίσω από το επιχείρημα ότι έχουν μόνο γνωμοδοτικό χαρακτήρα. Από την άλλη, πολλοί Δήμοι έχουν συμπορευτεί με τους πολίτες και κατάφεραν πολλά. Αλλιώς δε θα μείνει τίποτε όρθιο. Επόμενο έργο που ξεκινά όπως φαίνεται και στο χάρτη, είναι η εγκατάσταση περίπου 100 ανεμογεννητριών από τον Κοσμά ως την Κουνουπιά και το Κυπαρίσσι σε όλες τις κορυφογραμμές.

46.jpg


Ακόμη και αν οι άνθρωποι δεν ενδιαφερθούν, αντιδρούμε για όσα όντα δεν έχουν φωνή, τις πετροπέρδικες , τους λαγούς και τους αετούς που συμβιώνουμε σε αυτό τον υπέροχο τόπο!

YoutubeVideo #save_parnonas: https://www.youtube.com/watch?v=EYgu3w5wi1Y

Σημείωση: Η φωτογραφία της δημοσίευσης είναι προϊόν ελεύθερου μοντάζ και όχι προσομοίωση.

Ή ΜΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ Ή ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!

Αναρριχητικός-Ορειβατικός Σύλλογος Λεωνιδίου

Λεωνίδιο Αρκαδίας, 22300

email: aosleonidio@gmail.com

Τηλ. Επικοινωνίας:6937303813, 6942221713


Πηγή: argolikeseidhseis.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης