Επικαιρότητα

Η «επιστροφή» του καύσωνα - Που θα σημειωθούν 40άρια

Η «επιστροφή» του καύσωνα - Που θα σημειωθούν 40άρια
Οι αυτοματοποιημένοι προγνωστικοί χάρτες του meteo δείχνουν επιστροφή στα 40άρια την Παρασκευή και το Σάββατο 4-5/8.

Ο ερχομός του Αυγούστου φέρνει νέο κύμα καύσωνα στη χώρα, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και πάλι για ένα τετραήμερο, ξεκινώντας από σήμερα. Πρόκειται ωστόσο για έναν καύσωνα μικρής διάρκειας αλλά και έντασης, αφού αναμένεται να φέρει θερμοκρασίες έως 40-41 βαθμούς και όχι τα 45αρια του Ιουλίου. Συγκεκριμένα, οι αυτοματοποιημένοι προγνωστικοί χάρτες του meteo δείχνουν επιστροφή στα 40άρια την Παρασκευή και το Σάββατο 4-5/8.

Ήδη από χθες (1/8) ο διευθυντής ερευνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Κώστας Λαγουβάρδος, μίλησε στο iEidiseis για έναν καύσωνα σύντομης διάρκειας. «Πρόκειται για ένα τετραήμερο ήπιο κύμα καύσωνα, καθώς από Τετάρτη (2/8) έως και το Σάββατο (5/8) θα σημειωθούν υψηλές θερμοκρασίες. Το πιο ζεστό διάστημα των ημερών αυτών προβλέπεται να είναι κατά το διήμερο Παρασκευή - Σάββατο (4-5/8) με τον υδράργυρο να φτάνει τους 40-41 βαθμούς σε κάποιες περιοχές.

Παρόλα αυτά, μιλάμε για ένα φαινόμενο μικρής διάρκειας και μικρής έντασης», σημείωσε ο μετεωρολόγος, εξηγώντας ότι δεν πρόκειται για κάτι αντίστοιχο του παρατεταμένου καύσωνα με τα 45αρια που βιώσαμε νωρίτερα τον Ιούλιο.

Διαβάστε ΕΔΩ τη συνέχεια

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης