Ελβετία: Απέκτησε έξι γιγάντιες ανεμογεννήτριες για να ενισχύσει την πράσινη ισχύ της

Ελβετία: Απέκτησε έξι γιγάντιες ανεμογεννήτριες για να ενισχύσει την πράσινη ισχύ της

 Μπορούν να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες 6.100 νοικοκυριών - ή ολόκληρη την κατανάλωση ενέργειας του Sainte-Croix, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανιών του

 

Έξι γιγάντιες ανεμογεννήτριες τοποθετήθηκαν στην ελβετική πόλη Sainte-Croix στα γαλλικά σύνορα τη Δευτέρα για να αυξηθεί ο εφοδιασμός της χώρας σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, η οποία έχει δυσκολευτεί για να ξεπεραστεί η τοπική αντίθεση.

Η γερμανική Enercon συναρμολόγησε τους στρόβιλους που έχουν ύψος 139 μέτρα (456 πόδια) από τη βάση μέχρι την άκρη των πτερυγίων τους προτού τους σηκώσει ο γερανός από το έδαφος.

Θα λειτουργούν από την ελβετική εταιρεία κοινής ωφελείας Romande Energie και μπορούν να καλύψουν τις ενεργειακές ανάγκες 6.100 νοικοκυριών - ή ολόκληρη την κατανάλωση ενέργειας του Sainte-Croix, συμπεριλαμβανομένων των βιομηχανιών του.

Η Suisse Eole, μια ένωση που προωθεί την αιολική ενέργεια, είπε ότι η μορφή ενέργειας είναι απαραίτητη για την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, η οποία έχει αποδυναμωθεί από τον αντίκτυπο του πολέμου της Ουκρανίας στις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη, καθώς και από τη χαμηλότερη παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας λόγω των μειωμένων επιπέδων νερού που συνδέονται στην κλιματική αλλαγή.

Η ένωση είπε ότι η Ελβετία πέρυσι είχε μόνο 41 ανεμογεννήτριες σε λειτουργία, με πολλά έργα να παρεμποδίζονται από ομάδες που λένε ότι υποβαθμίζουν την ύπαιθρο και μειώνουν τις αξίες των ακινήτων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης