Iberdrola: Αύξηση 21% στα καθαρά κέρδη α' εξαμήνου 2023

Iberdrola: Αύξηση 21% στα καθαρά κέρδη α' εξαμήνου 2023
Η εταιρεία επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σε περιουσιακά στοιχεία δικτύου
Η ισπανική εταιρεία ενέργειας Iberdrola αύξησε εκ νέου τις προοπτικές κερδών της για το έτος την Πέμπτη, μετά από μια ισχυρή απόδοση στην Ευρώπη και στη Βρετανία που οδήγησε σε αύξηση 21% στα καθαρά κέρδη του πρώτου εξαμήνου.
Η εταιρεία αναμένει τώρα να επιτύχει «υψηλή μονοψήφια αύξηση των καθαρών κερδών» χάρη στις ισχυρές επιδόσεις το δεύτερο εξάμηνο του έτους «καθοδηγούμενη από περαιτέρω επενδύσεις και νέα δυναμικότητα σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, θετικές προβλέψεις παραγωγής και νέες περιπτώσεις επιτοκίων στις Η.Π.Α. Βραζιλία», ανέφερε.

Η καθοδήγηση δεν περιλαμβάνει πρόσθετα πιθανά κέρδη από πωλήσεις περιουσιακών στοιχείων.
Τον Απρίλιο, είχε ανεβάσει την καθοδήγηση σε «μια μεσαία προς υψηλή μονοψήφια αύξηση».

Τα καθαρά κέρδη για την περίοδο αυξήθηκαν στα 2,52 δισ. ευρώ (2,80 δισ. δολάρια) από 2,08 δισ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

Η εταιρεία επενδύει σε μεγάλο βαθμό σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και σε περιουσιακά στοιχεία δικτύου.
Το επενδυτικό της σχέδιο 2020-2030 ανέρχεται σε 150 δισ. ευρώ. Για να συγκεντρώσει μετρητά για το σχέδιο, η εταιρεία πούλησε μειοψηφικά μερίδια στα αιολικά της έργα, διατηρώντας τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων.

Την Τετάρτη, ανακοίνωσε την πώληση μεριδίου 49% στο υπεράκτιο αιολικό της πάρκο ισχύος 476 μεγαβάτ (MW) στα γερμανικά ύδατα στη Βαλτική Θάλασσα στη Masdar του Άμπου Ντάμπι έναντι περίπου 375 εκατομμυρίων ευρώ.
«Αυτό το σύνολο αποτελεσμάτων επιβεβαιώνει την ικανότητά μας να εκτελέσουμε τα σχέδιά μας πριν από τις εκτιμήσεις, ακόμη και στο τρέχον δύσκολο μακροοικονομικό σενάριο», δήλωσε ο εκτελεστικός πρόεδρος Ignacio Sanchez Galan.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης