Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Engie, Air France και CMA - CGM συνεργάζονται στην παραγωγή ανανεώσιμων βιομηχανικών καυσίμων

Engie, Air France και CMA - CGM συνεργάζονται στην παραγωγή ανανεώσιμων βιομηχανικών καυσίμων
Η Salamandre θα είναι η πρώτη μονάδα παραγωγής ανανεώσιμων πηγών αερίου στον κόσμο που βασίζεται σε τεχνολογίες πυροαεροποίησης και μεθανοποίησης για θαλάσσιες μεταφορές, δήλωσε η Engie στο Reuters
Ο γαλλικός πάροχος ενέργειας Engie δήλωσε την Τρίτη 25/7 ότι συνεργάζεται με την Air France και την CMA CGM σε δύο έργα για την ανάπτυξη εναλλακτικών βιομηχανικών καυσίμων, συμβάλλοντας στη μετάβαση της Γαλλίας στην πράσινη ενέργεια.
Το λιμάνι Haropa, το κορυφαίο λιμενικό συγκρότημα της Γαλλίας, έχει διαθέσει 24 εκτάρια γης στην Engie για την ανάπτυξη των έργων, έγραψε η εταιρεία σε δήλωση προς το Reuters.

Η Engie και ο μεταφορέας CMA-CGM με έδρα τη Μασσαλία συνεργάζονται στο έργο της Salamandre για την παραγωγή αερίου ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και χαμηλών εκπομπών άνθρακα για θαλάσσιες μεταφορές.

Η Salamandre θα είναι η πρώτη μονάδα παραγωγής ανανεώσιμων πηγών αερίου στον κόσμο που βασίζεται σε τεχνολογίες πυροαεροποίησης και μεθανοποίησης για θαλάσσιες μεταφορές, δήλωσε η Engie.

Ο πάροχος ενέργειας θα διευθύνει επίσης μια μελέτη σκοπιμότητας με την Air France-KLM για μια μονάδα παραγωγής ηλεκτρονικής κηροζίνης.

Η αεροπορική εταιρεία θα γινόταν στη συνέχεια ο κύριος πελάτης της μονάδας.

Οι τελικές επενδυτικές αποφάσεις πρόκειται να ληφθούν έως το 2024 για τη Salamandre, με την κατασκευή να προγραμματίζεται να ξεκινήσει την ίδια χρονιά, και έως το 2025 για τη Γαλλία KerEAUzen, με την έναρξη κατασκευής να έχει προγραμματιστεί για το 2026.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης