Ενέργεια

Ποιος είναι ο Φραγκίσκος Παρασύρης, νέος τομεάρχης ενέργειας του ΠΑΣΟΚ

Ποιος είναι ο Φραγκίσκος Παρασύρης, νέος τομεάρχης ενέργειας του ΠΑΣΟΚ
Πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής το 2009 και διετέλεσε Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων
Ο επανεκλεγείς βουλευτής Ηρακλείου Φραγκίσκος Παρασύρης ανέλαβε τον κρίσιμο κοινοβουλευτικό τομέα ευθύνης της Ενέργειας στη «σκιώδη» κυβέρνηση του Νίκου Ανδρουλάκη.

Πρώτη φορά εξελέγη βουλευτής το 2009 και διετέλεσε Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων. Έχει εκλεγεί μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, ενώ διετέλεσε και Γραμματέας του Τομέα Υγείας.

Ακαδημαϊκή Πορεία

Ο φαρμακοποιός, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης, αποφοίτησε από το Τμήμα Φαρμακευτικής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ενώ έχει σπουδάσει και δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι Δημοσιογραφίας» στην Αθήνα. Ολοκλήρωσε Μεταπτυχιακές Σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης στον τομέα της «Δημόσιας Υγείας». Συνεχίζει με την εκπόνηση Διδακτορικής Διατριβής για τις «Ευρωπαϊκές Πολιτικές στη Φαρμακευτική Καινοτομία» παραμένοντας ενεργό μέλος της κοινότητας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Είναι μέλος διαφόρων συλλόγων και σωματείων. Μεταξύ αυτών του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακοποιών και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου. Επιπλέον, είναι μέλος του Ομίλου Νέων για την Ελλάδα και την Ευρώπη και υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Νομαρχιακού Συμβουλίου Νεολαίας Ηρακλείου και του Ομίλου “John Stuart Mill”.

Πολιτικές Πρωτοβουλίες

Το Sunday’s Bulletin, είναι μια ακόμη προσπάθεια ενταγμένη στο «Πολιτικό Εργαστήρι», για την αποδελτίωση κι έπειτα την αποστολή σε χιλιάδες παραλήπτες, των πιο σημαντικών άρθρων και παρεμβάσεων σε εβδομαδιαία βάση.
Το 2011 μαζί με άλλους δύο βουλευτές επιχείρησε μέσω της πρωτοβουλίας re-start.gr να ανοίξουν την συζήτηση για την Συνταγματική Αναθεώρηση, εστιάζοντας στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις στο πολιτικό σύστημα.

Επιχειρηματική δράση

Από το 2015 στράφηκε περισσότερο στις επιχειρήσεις του ιδρύοντας μια μικρή αλυσίδα τριών φαρμακείων στο Ηράκλειο και στη δημιουργία ενός online καταστήματος για όλη την Ελλάδα. Η εταιρία του πλέον συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες της Νότιας Ελλάδας και είναι μία από τις πιο καινοτόμες στο χώρο των φαρμακείων.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης