Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

Norsk Hydro: Το ρωσικό μέταλλο απειλεί τη θέση αναφοράς του αλουμινίου LME

Norsk Hydro: Το ρωσικό μέταλλο απειλεί τη θέση αναφοράς του αλουμινίου LME
Καθώς οι τιμές αλουμινίου LME αναφέρονται σε συμβάσεις μεταξύ καταναλωτών, παραγωγών και εμπόρων, η κυριαρχία του ρωσικού αλουμινίου στο σύστημα είναι πρόβλημα, μεταφέρει το Reuters.
Το Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου θα πρέπει να επανεξετάσει την απόφαση να μην απαγορεύσει το ρωσικό αλουμίνιο από το δίκτυο αποθηκών του, καθώς οι μεγάλοι όγκοι θέτουν σε κίνδυνο τη θέση αναφοράς του συμβολαίου του για αλουμίνιο, δήλωσε η παραγωγός Norsk Hydro σε επιστολή της αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με το Reuters.

Το ρωσικό αλουμίνιο ανήλθε στο 80% των διαθέσιμων αποθεμάτων αλουμινίου στις αποθήκες που είναι εγγεγραμμένες στην LME τον Ιούνιο σε σύγκριση με 68% τον Μάιο, 41% τον Ιανουάριο και λιγότερο από 18% τον περασμένο Οκτώβριο.
Ρώτησε επίσης εάν το LME είχε συμβουλευτεί ή είχε λάβει οποιαδήποτε καθοδήγηση από την Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς (FCA) της Βρετανίας σχετικά με τους κινδύνους για την «εύρυθμη λειτουργία» της αγοράς από το ρωσικό αλουμίνιο.

Υπαρκτός κίνδυνος

Καθώς οι τιμές αλουμινίου LME αναφέρονται σε συμβάσεις μεταξύ καταναλωτών, παραγωγών και εμπόρων, η κυριαρχία του ρωσικού αλουμινίου στο σύστημα είναι πρόβλημα, δήλωσε ο Οικονομικός Διευθυντής της Norsk Hydro, Paal Kildemo.
Εάν είστε καταναλωτής που θέλει να αντισταθμίσει την έκθεση στο LME και αν το 80% του είναι ρωσικό αλουμίνιο, τότε μπορείτε να σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μια άλλη αγορά», δήλωσε ο Kildemo στο Reuters.

«Υπάρχει ακόμη ο κίνδυνος να παραδοθεί ακόμη περισσότερο ρωσικό αλουμίνιο στην LME επιβαρύνοντας περαιτέρω την τιμή αναφοράς...
Υπάρχει σαφής κίνδυνος η αγορά, που υποστηρίζεται από το LME, να γίνεται όλο και πιο άνιση».

Το αλουμίνιο είναι εισηγμένο στο Χρηματιστήριο Μελλοντικής Εκπλήρωσης της Σαγκάης, αλλά δεν διαπραγματεύεται εύκολα λόγω συναλλαγματικών και κεφαλαιακών ελέγχων και περιορισμών σε αλλοδαπούς, οι οποίοι πρέπει να είναι συνδεδεμένοι με κινεζική εταιρεία.

Όγκοι συναλλαγών

Ωστόσο, οι όγκοι συναλλαγών αλουμινίου στο CME αυξάνονται εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο.
Ανέβηκαν περισσότερο από 150% σε ετήσια βάση τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του CME.

«Η Hydro είναι ταυτόχρονα παραγωγός και αγοραστής στην αγορά αλουμινίου και εξαρτόμαστε σε μεγάλο βαθμό από μια καλά λειτουργούσα αγορά για την ανακάλυψη τιμών», ανέφερε η εταιρεία στην επιστολή, η οποία ρωτούσε επίσης για το ρόλο της FCA στη λήψη αποφάσεων στο LME.

Η Hydro ανέφερε στην επιστολή ότι θα ήθελε να μάθει εάν τα όρια στις ποσότητες ρωσικού μετάλλου ή η αναστολή των παραδόσεων στην αποθήκη LME θα θεωρούνταν από την FCA ως κατάλληλος τρόπος για τον μετριασμό των κινδύνων σε μια εύρυθμη αγορά

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης