DP Energy και SBM ενώνουν τις δυνάμεις τους για τις offshore ευκαιρίες στη Νέα Σκωτία

DP Energy και SBM ενώνουν τις δυνάμεις τους για τις offshore ευκαιρίες στη Νέα Σκωτία
Η DP Energy και η SBM Offshore διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία στον τομέα των ΑΠΕ και στο σχεδιασμό και την κατασκευή υπεράκτιων πλωτών εγκαταστάσεων για την ενεργειακή βιομηχανία

Η DP Energy και η SBM Offshore σχημάτισαν μια νέα κοινοπραξία για την αναζήτηση πλωτών υπεράκτιων αιολικών ευκαιριών στα ανοιχτά της Νέας Σκωτίας, σύμφωνα με το Renewsbiz.

Η συνεργασία θα προσπαθήσει να υποστηρίξει τους φιλόδοξους στόχους δράσης της Νέας Σκωτίας για το κλίμα και να συμβάλλει ουσιαστικά στη σταδιακή κατάργηση του άνθρακα, δημιουργώντας ένα καθαρότερο και πιο βιώσιμο μέλλον για το καναδικό κράτος.

Ο στόχος

Ο αρχικός στόχος της νεοσύστατης κοινοπραξίας είναι η ανάπτυξη μιας offshore αιολικής βιομηχανίας στη Νέα Σκωτία, συμβάλλοντας προσεκτικά στην εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών για το περιβάλλον, τις κανονιστικές ρυθμίσεις, την εφοδιαστική αλυσίδα, το εργατικό δυναμικό και τις κατασκευές.

Η DP Energy και η SBM Offshore διαθέτουν την απαραίτητη τεχνογνωσία στον τομέα των ΑΠΕ και στο σχεδιασμό και την κατασκευή υπεράκτιων πλωτών εγκαταστάσεων για την ενεργειακή βιομηχανία. Έχουν εμπειρία με πετυχημένα αποτελέσματα σε τοπικές συνεργασίες και αναπτυσσόμενες τοπικές επιχειρήσεις.

Ο Simon De Pietro, διευθύνων σύμβουλος της DP Energy δήλωσε: «Με την SBM Offshore βρήκαμε έναν ισχυρό συνεργάτη για να πρωτοπορήσουμε στον πλωτό υπεράκτιο αιολικό τομέα του Καναδά. Η 30ετής προσέγγισή μας στην ανάπτυξη έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θέτει το περιβάλλον και τις τοπικές κοινότητες στο επίκεντρο.

Από την πλευρά του, ο Severine Baudic, Διευθύνων Σύμβουλος της SBM Offshore, δήλωσε: «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επισημοποίηση της συνεργασίας μας με την DP Energy, μια καλά αναγνωρισμένη εταιρεία ανάπτυξης στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. «Πιστεύουμε ότι ο υπεράκτιος αιολικός πόρος του Καναδά είναι από τους καλύτερους στον κόσμο και ως εταιρεία υπεράκτιας ενεργειακής μετάβασης με αποδεδειγμένη εμπειρία στη Νέα Σκωτία, είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεχίζουμε και επεκτείνουμε τις συνεργασίες μας με την τοπική κοινότητα και έτοιμοι να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο μαζί».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης