PetroChina: Εγκρίθηκε η κατασκευή πράσινης μονάδας παραγωγής υδρογόνου

PetroChina: Εγκρίθηκε η κατασκευή πράσινης μονάδας παραγωγής υδρογόνου
Η Sinopec ξεκίνησε στις αρχές αυτού του μήνα τη λειτουργία αυτού που ισχυρίζεται ότι είναι το μεγαλύτερο έργο ηλιακής ενέργειας σε υδρογόνο στον κόσμο και το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Xinjiang της βορειοδυτικής Κίνας

Η μεγαλύτερη χερσαία εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου της Κίνας PetroChina κέρδισε την έγκριση της κυβέρνησης για την κατασκευή ενός μεγάλου έργου ηλιακής ενέργειας σε υδρογόνο στην επαρχία Gansu της βορειοδυτικής Κίνας, σύμφωνα με το upstreamonline.com

Η έγκριση έδωσε τη δυνατότητα στην PetroChina να υπογράψει σύμβαση με την China Petroleum Engineering & Construction Company (CPECC) για την έναρξη εργασιών μηχανικής, προμήθειας και κατασκευής. Η CPECC είναι ο ανάδοχος βραχίονας της μητρικής εταιρείας της PetroChina, China National Petroleum Corporation (CNPC).

Το έργο που έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί στα τέλη του επόμενου έτους, προβλέπει την κατασκευή τεσσάρων μονάδων παραγωγής υδρογόνου ηλεκτρόλυσης νερού η κάθε μία με δυναμικότητα 1000 κυβικών μέτρων την ώρα. Όταν ολοκληρωθεί στα τέλη του 2024, το έργο θα μπορεί να παράγει 2100 τόνους πράσινου υδρογόνου ετησίως.

Η CPECC είπε ότι το έργο είναι το πρώτο της μητρικής εταιρείας CNPC που περιλαμβάνει μεγάλης κλίμακας παραγωγή υδρογόνου νερού ηλεκτρόλυσης.

«Είναι ένα έργο επίδειξης για την PetroChina να επεκτείνει το ολοκληρωμένο βιομηχανικό πάρκο αιολικής ηλιακής ενέργειας υδρογόνου και αποθήκευσης στα χερσαία πεδία της», δήλωσε η CPECC.

Το άνοιγμα στις ΑΠΕ

Πριν από δύο χρόνια, η CPPEC ολοκλήρωσε ένα μεγάλο έργο παραγωγής ενέργειας 200 MW φωτοβολταϊκών στο πετρελαιοπηγείο Yumen το οποίο εξοικονόμησε τη χρήση 114.300 τόνων άνθρακα και 281.000 τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Η PetroChina έχει καταχωρίσει το Yumen ως μία από τις έξι βάσεις για την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Ο αντιπρόεδρος της PetroChina Jiao Fangzhen δήλωσε ότι στη μετάβασή της σε χαμηλές εκπομπές άνθρακα, η εταιρεία θα επικεντρωθεί περισσότερο στην ανάπτυξη ηλιακής, αιολικής και ενέργειας υδρογόνου, ενώ θα συνεχίσει να επιδιώκει την εξερεύνηση και παραγωγή φυσικού αερίου. Η εταιρεία έχει δηλωμένο στόχο για καθαρές μηδενικές εκπομπές CO2 έως το 2050 ως μέρος της στρατηγικής της για πράσινη ανάπτυξη.

Την ίδια ώρα, η Sinopec ξεκίνησε στις αρχές αυτού του μήνα τη λειτουργία αυτού που ισχυρίζεται ότι είναι το μεγαλύτερο έργο ηλιακής ενέργειας σε υδρογόνο στον κόσμο και το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Xinjiang της βορειοδυτικής Κίνας.

Τέλος, η Κίνα είναι ήδη ο κορυφαίος παραγωγός υδρογόνου στον κόσμο, με παραγωγή περίπου 20 εκατομμυρίων tpa, ενώ σύμφωνα με τη China Hydrogen Energy Alliance, η ζήτηση της Κίνας για υδρογόνο θα αυξηθεί στα 35 εκατομμύρια tpa το 2030, πριν αυξηθεί στα 60 εκατομμύρια tpa έως το 2050, όταν θα αντιπροσωπεύει το 10% του μείγματος ενεργειακής ζήτησης.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης