Eco Wave Power: Με κρατική επιχορήγηση η πρώτη μονάδα κυματικής ενέργειας στο Ισραήλ

Eco Wave Power: Με κρατική επιχορήγηση η πρώτη μονάδα κυματικής ενέργειας στο Ισραήλ
Ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός «EWP-EDF One» έχει εγκατεστημένη ισχύ 100 kW και αποτελείται από 10 πλωτήρες κατά μήκος του προϋπάρχοντος κυματοθραύστη του λιμένα της Γιάφα, σύμφωνα με την Offshore Energy
Η Eco Wave Power έλαβε την τελική επιχορήγηση από το Υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ για τον σταθμό κυματικής ενέργειας «EWP-EDF One» στο λιμάνι της Γιάφα, σηματοδοτώντας την επίσημη ολοκλήρωση του έργου, σύμφωνα με την Offshore Energy.

Το έργο κυματικής ενέργειας, που εκτελείται σε συνεργασία με την EDF Renewables Israel, και με συγχρηματοδότηση από το Υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ, πρόκειται να είναι ο πρώτος σταθμός παραγωγής ενέργειας από τα κύματα του Ισραήλ, επίσημα συνδεδεμένος με το εθνικό ηλεκτρικό δίκτυο.

Ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός «EWP-EDF One» έχει εγκατεστημένη ισχύ 100 kW και αποτελείται από 10 πλωτήρες κατά μήκος του προϋπάρχοντος κυματοθραύστη του λιμένα της Γιάφα.
Κάθε πλωτήρας συνδέεται με την πατενταρισμένη μονάδα μετατροπής ενέργειας της Eco Wave Power, η οποία βρίσκεται στη στεριά, επιτρέποντας εύκολη πρόσβαση για λειτουργία και συντήρηση.

Η συνιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Eco Wave Power, Inna Braverman, δήλωσε: «Είμαστε ευγνώμονες για τη χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ, το οποίο βοήθησε να φέρει μια νέα μορφή ανανεώσιμης ενέργειας στο Ισραήλ.

Με την επερχόμενη σύνδεση του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με το ενεργειακό δίκτυο, το Ισραήλ θα αρχίσει επιτέλους να εξερευνά την τεράστια δύναμη της κυματικής ενέργειας – μια από τις πιο αξιόπιστες και συνεπείς πηγές ανανεώσιμης ενέργειας στον κόσμο».

Ο Aharon Yehuda, οικονομικός διευθυντής της Eco Wave Power, πρόσθεσε: «Η Eco Wave Power είχε τη χαρά να συνεργαστεί με το Υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ, με επικεφαλής τον επικεφαλής επιστήμονα, Gideon Friedman.

Η διαδικασία εργασίας ήταν σαφής και αποτελεσματική και πιστεύουμε ότι η υποστήριξη του Υπουργείου Ενέργειας δημιούργησε πραγματικά ένα σημαντικό άλμα προς τα εμπρός για τη βιομηχανία κυματικής ενέργειας στο Ισραήλ».

Το επόμενο βήμα είναι η επίσημη σύνδεση του σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας «EWP-EDF One» στο ενεργειακό δίκτυο του Ισραήλ.
Η εταιρεία περιμένει την τελευταία τεχνική έγκριση από την Ισραηλινή Electric Company και αναμένει επίσημη τελετή «πρίζας» τους επόμενους μήνες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης