Επικαιρότητα

Στουρνάρας: Βλέπει τέλος στις αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο 2023

Στουρνάρας: Βλέπει τέλος στις αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο 2023
Ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι η όποια κίνηση της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία
Τον Σεπτέμβριο του 2023 θα είναι πιθανότατα η τελευταία αύξηση επιτοκίων από την ΕΚΤ, εκτίμησε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας, με δηλώσεις του στο Reuters.
Μάλιστα, χαρακτήρισε ως έκπληξη ενδεχόμενη αύξηση πέραν του Σεπτεμβρίου.
Η ΕΚΤ αύξησε τα επιτόκιά της σε κάθε συνεδρίασή της τον τελευταίο χρόνο και αναμένεται να κάνει μία ακόμα κίνηση αυτό τον μήνα, καθώς οι αξιωματούχοι της έχουν δηλώσει ότι ο κύκλος νομισματικής σύσφιγξης δεν μπορεί να σταματήσει έως ότου καταγραφεί μια ορατή στροφή των προοπτικών για τον δομικό πληθωρισμό, τον δείκτη που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας.
Ο Γ. Στουρνάρας δήλωσε ότι η όποια κίνηση της ΕΚΤ τον Σεπτέμβριο θα εξαρτηθεί από τα στοιχεία καθώς και ότι οι αξιωματούχοι θα παρακολουθούν κυρίως τις προοπτικές του πληθωρισμού και την μετάδοση της νομισματικής πολιτικής.
«Τον Ιούλιο, λίγο-πολύ θα έχουμε μια αύξηση 25 μονάδων βάσης, αλλά για τον Σεπτέμβριο δεν ξέρω, μπορεί, μπορεί και όχι», είπε. «Αλλά δεν θα έβλεπα περαιτέρω αυξήσεις πέραν του Σεπτεμβρίου, όπως εξελίσσεται η οικονομία τώρα στην Ευρώπη.
Θα μου προκαλούσε έκπληξη εάν έχουμε περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων πέραν του Σεπτεμβρίου», τόνισε ο διοικητής της ΤτΕ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης