Ενέργεια

Naftogaz (Ουκρανία): Εγκαινίασε 11 νέες γεωτρήσεις φυσικού αερίου, εντός του 2023

Naftogaz (Ουκρανία): Εγκαινίασε 11 νέες γεωτρήσεις φυσικού αερίου, εντός του 2023
Τέσσερα από αυτά παράγουν περισσότερα από 300.000 κυβικά μέτρα ημερησίως", ανέφερε η εταιρεία στο Reuters
Η ουκρανική κρατική ενεργειακή εταιρεία Naftogaz, η οποία προσπαθεί να καλύψει τις ανάγκες της χώρας με εγχώρια παραγωγή, έχει ξεκινήσει έντεκα πηγάδια φυσικού αερίου μέχρι στιγμής φέτος, ανακοίνωσε η εταιρεία τη Δευτέρα σύμφωνα με το Reuters.

Η Ουκρανία, η οποία δεν εισάγει φυσικό αέριο απευθείας από τη Ρωσία από το 2015, αγοράζει αέριο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και λέει ότι εστιάζει στην εγχώρια παραγωγή.

"Το πρώτο εξάμηνο του 2023, η εταιρεία μας έχει ήδη θέσει σε λειτουργία 11 πηγάδια υψηλής απόδοσης με παραγωγή άνω των 100.000 κυβικών μέτρων την ημέρα το καθένα.
Τέσσερα από αυτά παράγουν περισσότερα από 300.000 κυβικά μέτρα ημερησίως", ανέφερε η εταιρεία.

Η Naftogaz δεν έχει αποκαλύψει την τοποθεσία του πηγαδιού, αλλά τα περισσότερα κοιτάσματα φυσικού αερίου της Ουκρανίας βρίσκονται στις περιοχές Χάρκοβο και Πολτάβα, οι οποίες δέχονται συχνά πυραύλους από τη ρωσική εισβολή τον Φεβρουάριο του 2022.

Η Naftogaz είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου της Ουκρανίας, με παραγωγή 12,5 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων (bcm) το 2022.
Είπε ότι η Ουκρανία σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή φυσικού αερίου κατά περισσότερο από 5% το 2023 σε 19 bcm παρά τη ρωσική εισβολή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης