RWE, Orsted, Iberdrola στο πλευρό της Siemens Gamesa: Υποτιμώνται τα προβλήματα στις ανεμογεννήτριες

RWE, Orsted, Iberdrola στο πλευρό της Siemens Gamesa: Υποτιμώνται τα προβλήματα στις ανεμογεννήτριες
Οι Ευρωπαίοι κατασκευαστές αιολικής ενέργειας υποτιμούν τις ανησυχίες για τις ανεμογεννήτριες
Αρκετοί Ευρωπαίοι κατασκευαστές αιολικής ενέργειας απέκρουσαν τις ανησυχίες τους σχετικά με προβλήματα με τις χερσαίες ανεμογεννήτριες που παρέχονται από τη Siemens Gamesa αυτή την εβδομάδα, αφού η εταιρεία αποκάλυψε βαθύτερα από το αναμενόμενο προβλήματα με εξαρτήματα και πιθανά ελαττώματα σχεδιασμού, σύμφωνα με το Reuters.

Την περασμένη εβδομάδα, η Siemens Energy αποκάλυψε προβλήματα με το μοντέλο 5Χ χερσαίας ανεμογεννήτριας που θα μπορούσε να επηρεάσει έως και το 15-30% των εγκατεστημένων ανεμογεννητριών της παγκοσμίως.

Η αντιμετώπιση των προβλημάτων θα μπορούσε να κοστίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο ευρώ (1,1 δισεκατομμύρια δολάρια), είπε, πρέπει να διορθωθούν ελαττώματα στα πτερύγια και τα ρουλεμάν του ρότορα που θα μπορούσαν να προκαλέσουν ζημιές που κυμαίνονται από μικρές ρωγμές έως αστοχίες εξαρτημάτων.

Η Siemens Gamesa παρείχε ανεμογεννήτριες σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας και μεγάλες εταιρείες πετρελαίου και φυσικού αερίου παγκοσμίως και προειδοποίησε ότι τα προβλήματα μπορεί να χρειαστούν χρόνια για να επιλυθούν.

Συνεργαζόμενες εταιρίες

Η γερμανική RWE, ένας μακροχρόνιος πελάτης, δήλωσε ότι δεν είχε παρατηρήσει κανένα «ασυνήθιστο τεχνικό ζήτημα» στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο αιολικής ενέργειας, ενώ η γαλλική εταιρεία κοινής ωφελείας EDF είπε ότι θα μπορούσε να λύσει οποιαδήποτε ζητήματα προκύψουν.

Η Orsted της Δανίας δήλωσε ότι λειτουργεί ένα χερσαίο αιολικό πάρκο με τουρμπίνες της Siemens Energy.
"Δεν σχολιάζουμε συγκεκριμένους προμηθευτές.

Το χαρτοφυλάκιο ανεμογεννητριών της Orsted έχει συνεχώς υψηλά ποσοστά διαθεσιμότητας, γεγονός που αντικατοπτρίζει ότι η αιολική ενέργεια έχει πολύ μικρό χρόνο διακοπής λειτουργίας", δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Εν τω μεταξύ, η ισπανική Iberdrola θα πραγματοποιήσει διεξοδική ανάλυση πριν εγκαταστήσει 11 χερσαίες ανεμογεννήτριες που αποκτήθηκαν από τη Siemens Gamesa, δήλωσε πηγή της εταιρείας.

Η πηγή είπε ότι η Iberdrola δεν είχε εγκαταστήσει ακόμη τις ανεμογεννήτριες 5Χ που απέκτησε για το χερσαίο αιολικό της πάρκο στην Ισπανία και η Siemens Gamesa είχε ήδη ενημερώσει την ισπανική εταιρεία ότι θα προχωρήσει σε εκ των υστέρων σχεδιασμό.

Η Siemens Gamesa είπε ότι ξεκίνησε μια τεχνική αναθεώρηση του εγκατεστημένου στόλου στην ξηρά και των σχεδίων προϊόντων.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι υπήρχε ένα ξεχωριστό σύνολο προκλήσεων στο τμήμα υπεράκτιων στροβίλων της επιχείρησης, με επίκεντρο την καθυστέρηση στην αύξηση της παραγωγής κατά 30%, συμπεριλαμβανομένης της βραδύτερης από το αναμενόμενο πρόσληψης προσωπικού, της καθυστέρησης στην κατασκευή του εργοταξίου παραγωγής και ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Πολλοί κατασκευαστές αιολικής ενέργειας έχουν ήδη δει καθυστερήσεις στα έργα λόγω ελλείψεων εξαρτημάτων και αυξανόμενου κόστους.

Η Siemens Gamesa συμφώνησε να συνδεθεί με τον όμιλο PGE της Πολωνίας και την Orsted για την προμήθεια 107 ανεμογεννητριών για το υπεράκτιο αιολικό έργο Baltica 2 στη Βαλτική Θάλασσα.
Η PGE είπε ότι δεν είδε κανέναν κίνδυνο για την έγκαιρη παράδοση των στροβίλων της Siemens Gamesa για το αγρόκτημα, που θα τεθούν σε λειτουργία το 2027.

Οι αναλυτές της UBS δήλωσαν ότι εάν ο επηρεαζόμενος στόλος ήταν μεγαλύτερος από τις τρέχουσες εκτιμήσεις της Siemens Energy, οι βραχυπρόθεσμες χρεώσεις προβλέψεων για την εταιρεία θα μπορούσαν να φτάσουν τα 5 δισεκατομμύρια ευρώ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης