Ενέργεια

Μεγάλη άνοδος 40% στα αποθέματα φυσικού αερίου του Ισραήλ την τελευταία δεκαετία

Μεγάλη άνοδος 40% στα αποθέματα φυσικού αερίου του Ισραήλ την τελευταία δεκαετία
Τα αποθέματα φυσικού αερίου του Ισραήλ αυξήθηκαν από 780 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) το 2012 σε 1.087 bcm στο τέλος του 2022, ενώ 119 bcm εξορύχθηκε κατά την ίδια περίοδο, αναφέρει έκθεση σύμφωνα με το Reuters
Τα αποθέματα φυσικού αερίου του Ισραήλ έχουν αυξηθεί κατά 40% την τελευταία δεκαετία λόγω των αυξημένων δραστηριοτήτων γεώτρησης και εξερεύνησης, ανέφερε έκθεση της βιομηχανίας, παρόλο που και η παραγωγή αυξήθηκε στα ύψη.
Η ανάπτυξη ήρθε εν μέσω πενταπλάσιας αύξησης της παραγωγής υπεράκτιου φυσικού αερίου από την έναρξη λειτουργίας του πρώτου μεγάλου κοιτάσματος παραγωγής Tamar του Ισραήλ το 2013, σύμφωνα με την έκθεση που ετοίμασε η συμβουλευτική BDO για την Ισραηλινή Ένωση Εμπορίου Φυσικού Αερίου.

Τα αποθέματα φυσικού αερίου του Ισραήλ αυξήθηκαν από 780 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα (bcm) το 2012 σε 1.087 bcm στο τέλος του 2022, ενώ 119 bcm εξορύχθηκε κατά την ίδια περίοδο, αναφέρει η έκθεση.
Η αύξηση των αποθεμάτων οφειλόταν σε πολλές νέες ανακαλύψεις, συμπεριλαμβανομένου του πεδίου Olympus της Energean, το οποίο μετονομάστηκε σε Katlan, καθώς και σε περαιτέρω ερευνητική δραστηριότητα γύρω από κόμβους, συμπεριλαμβανομένου του πεδίου Leviathan που λειτουργεί η Chevron.

Η περιοχή της ανατολικής Μεσογείου γνώρισε ταχεία επέκταση της παραγωγής φυσικού αερίου την τελευταία δεκαετία, μετά την ανακάλυψη σημαντικών πόρων στα ύδατα ανοιχτά του Ισραήλ και της Αιγύπτου.
Το αέριο παρέχεται στην περιοχή μέσω αγωγών όπως εξάγεται και στην Αίγυπτο και στις διεθνείς αγορές μέσω τερματικών σταθμών υγροποίησης αερίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης