Recharge: Tο offshore αιολικό της Amazon στην Ολλανδία είναι το απόλυτο «multi-tasker»

Recharge: Tο offshore αιολικό της Amazon στην Ολλανδία είναι το απόλυτο «multi-tasker»
Πρόκειται για κοινοπραξία της Shell με την Eneco στην Ολλανδία και είναι προγραμματισμένη να λειτουργήσει εντός του τρέχοντος έτους

Το πιο ευέλικτο έργο της υπεράκτιας αιολικής ενέργειας μέχρι στιγμής θα μπορούσε να χαρακτηριστεί, σύμφωνα με το Rechargenews, το Hollandse Kust North, ισχύος 759 MW, που έχει για αντικείμενο τροφοδότησης τις δράσεις της Amazon στην Ευρώπη.

Παράλληλα, το αιολικό έργο θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση 69 ανεμογεννητριών της Siemens Gamesa, ισχύος 11 MW η καθεμία, ένα πλωτό ηλιακό πάρκο και μια μπαταρία αποθήκευσης ενέργειας βραχυπρόθεσμης διάρκειας.

Πρόκειται για κοινοπραξία της Shell με την Eneco στην Ολλανδία και είναι προγραμματισμένη να λειτουργήσει εντός του τρέχοντος έτους. Στην αρχή της εβδομάδας (19/6) έστειλε τα πρώτα της MW στο δίκτυο της Ολλανδίας και το εν λόγω Project βρίσκεται 18,5 χιλιόμετρα έξω από την ολλανδική ακτή και καλύπτει έκταση 125 τετραγωνικών χιλιομέτρων, ενώ θα το διαχειρίζεται η CrossWind Consortium, η οποία αποτελεί κοινοπραξία μεταξύ της Shell και της Eneco.

Οι βάσεις του 2021

Η Amazon το 2021 συμφώνησε να αγοράσει ηλεκτρική ενέργεια από περίπου τη μισή χωρητικότητα της HKN από το επόμενο έτος, ενώ η ίδια η Shell θα χρησιμοποιήσει άλλο ένα κομμάτι της ισχύος της για την παραγωγή πράσινου υδρογόνου στο λιμάνι του Ρότερνταμ.

Η CrossWind αναμένει ότι η HKN θα είναι πλήρως λειτουργική μέχρι το τέλος του 2023. Το έργο αποτελεί μέρος των τεράστιων σχεδίων της Ολλανδίας για εγκατάσταση 21 GW μέχρι το τέλος της δεκαετίας και 70 GW έως το 2050.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης