Μελέτη, ΕΕ: Η Ουκρανία διαθέτει τεράστια δυναμική για ηλιακή ενέργεια 416GW

Μελέτη, ΕΕ: Η Ουκρανία διαθέτει τεράστια δυναμική για ηλιακή ενέργεια 416GW
Η χώρα θα μπορούσε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη, μεταφέρει το  PV Europe
Η Ένωση Ηλιακής Ενέργειας της Ουκρανίας (ASEU) παρουσίασε τις εταιρείες - μέλη του, το δυναμικό της Ουκρανίας τις προόδους στην ηλιακή ενέργεια, κορυφαίους Ουκρανούς EP,  κατασκευαστές και τις δυνατότητες του ουκρανικού τομέα ηλιακής ενέργειας, στο Intersolar Europe 2023, όπως μεταφέρει το PV Europe.

Το περίπτερό τους παρουσίαζε ουκρανικές εταιρείες που λειτουργούν στο πλαίσιο συμβάσεων EPC και έχουν υποκαταστήματα στην Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των Kness, SolarSteel Construction και EnerhoSyla Group.

Η ένωση αποτελείται από περισσότερα από 45 μέλη, συμπεριλαμβανομένων ουκρανικών και διεθνών εταιρειών που εμπλέκονται σε διάφορες πτυχές της ηλιακής ενέργειας, όπως διανομή, κατασκευή, εγκατάσταση, νομική υποστήριξη και μεγάλης κλίμακας βιομηχανικές εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας.

Οι ουκρανικές επιχειρήσεις έχουν συναρπαστικές προσφορές για ευρωπαϊκές χώρες, ιδιαίτερα στον τομέα της εγκατάστασης SPP.
Τα κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα των ουκρανικών επιχειρήσεων είναι η ταχύτητα, η υψηλή ποιότητα και η δημιουργική προσέγγιση, σύμφωνα με το ASEU.

Υψηλό επίπεδο μηχανικής τεχνογνωσίας

Οι Ουκρανοί έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να προσαρμόζονται γρήγορα στις ξένες τεχνολογίες και να αναπτύσσουν τις δικές τους, να ξεπερνούν τυχόν εμπόδια και να εργάζονται γρήγορα και αποτελεσματικά.

Οι ιδιότητες που επιδεικνύει ο ουκρανικός στρατός στο πεδίο της μάχης είναι επίσης εμφανείς στον ουκρανικό επιχειρηματικό τομέα.
Αυτή η αναγνώριση ενισχύει το κύρος των ουκρανικών επιχειρήσεων και υπογραμμίζει την αξιοπιστία τους.

Ένα άλλο πλεονέκτημα των Ουκρανών SPP είναι το υψηλό επίπεδο μηχανικής τους τεχνογνωσίας, αναφέρει η ASEU.
Αυτό τους δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουν πλεονέκτημα στην αγορά και να κατασκευάσουν σύνθετα έργα με υψηλή ποιότητα και αποτελεσματικότητα.

Η Ουκρανία αγκαλιάζει ενεργά τις ψηφιακές τεχνολογίες στον τομέα της ηλιακής ενέργειας, διασφαλίζοντας αποτελεσματική και αυτοματοποιημένη λειτουργία του συστήματος.
Οι Ουκρανοί δεν φοβούνται να εργαστούν πέρα από τον κανόνα και έτσι λειτουργούν με γρήγορους ρυθμούς.

Τέλος, οι ουκρανικές εταιρείες επιδεικνύουν υψηλό επίπεδο ανθεκτικότητας σε δύσκολες συνθήκες, καθιστώντας τις αξιόπιστους συνεργάτες ακόμη και σε δυσμενείς καταστάσεις.
Ταυτόχρονα, η Ουκρανία ανοίγει την αγορά της σε ευρωπαϊκές εταιρείες και είναι μια πολλά υποσχόμενη αγορά.

Τα τελευταία χρόνια, η Ουκρανία έχει έναν από τους υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη.
Η Ουκρανία έχει τεράστια εδάφη κατάλληλα για την εγκατάσταση ηλιακών σταθμών παραγωγής ενέργειας και ευνοϊκές κλιματικές συνθήκες.
Η χώρα θα μπορούσε να γίνει ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ηλιακής ενέργειας στην Ευρώπη.

Τεράστιο φωτοβολταϊκό δυναμικό 416 GW

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διεξήγαγε μελέτη για τις ανάγκες για ανάπτυξη δικτύου και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην Κεντρική και Νοτιοανατολική Ευρώπη, τις δυνατότητες των ΑΠΕ στην περιοχή, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς χρήσης γης και η Ουκρανία αναγνωρίστηκε ως ηγέτης, με συνολικό δυναμικό ηλιακής παραγωγής 416 GW.

Το ηλιακό δυναμικό είναι τρεις φορές υψηλότερο από το τρέχον εγκατεστημένο ευρωπαϊκό δυναμικό.
«Βλέπουμε μεγάλες δυνατότητες και αμοιβαίο όφελος από τη συνεργασία μεταξύ Ουκρανίας και Ευρώπης.

Οι ουκρανικές εταιρείες εγκαταστάσεων μπορούν να βοηθήσουν την Ευρώπη να αυξήσει γρήγορα την ηλιακή της ικανότητα και να αντικαταστήσει τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα.
Ταυτόχρονα, η Ουκρανία χρειάζεται ευρωπαϊκές επενδύσεις και τεχνολογίες και αυτή η ανάγκη θα αυξηθεί σημαντικά όταν ξεκινήσει η ενεργός ανασυγκρότηση της χώρας μας», δήλωσε η Inna Plyuta του ASEU.

Ενώ η βιομηχανία ηλιακής ενέργειας στην Ουκρανία αντιμετώπισε προκλήσεις λόγω της εισβολής, με αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε σημαντικό αριθμό σταθμών ηλιακής ενέργειας στα κατεχόμενα, γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης και ενίσχυσης της παραγωγικής ικανότητας.

Η ενεργειακή μετάβαση της Ουκρανίας παρουσιάζει μια αξιοσημείωτη ευκαιρία για την υιοθέτηση της πράσινης τεχνολογίας στο ενεργειακό σύστημα της χώρας με την ηλιακή ενέργεια να αποτελεί προτεραιότητα στη διαδικασία ανοικοδόμησης για την αντιστάθμιση της χαμένης παραγωγικής ικανότητας που προκαλείται από τη σύγκρουση. 

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης