Ενέργεια

Mytilineos: Αύξηση της τιμή στόχου από τη Citi στα 37 ευρώ με καταλύτες τις ΑΠΕ και το πράσινο αλουμίνιο

Mytilineos: Αύξηση της τιμή στόχου από τη Citi στα 37 ευρώ με καταλύτες τις ΑΠΕ και το πράσινο αλουμίνιο
Το χαρτοφυλάκιο των φωτοβολταϊκών υπερδιπλασιάστηκε μετά την εξαγορά του Καναδά στο διάστημα των τελευταίων 18 μηνών στα 12 GW.

Στα 37 ευρώ ανεβάζει σημαντικά την Τιμή-Στόχο της Mytilineos η Citi με καταλύτη τις ΑΠΕ που θα καλύψουν το 50% του EBITDA. Δηλαδή, το EBITDA των ΑΠΕ θα τριπλασιαστεί από 500 εκατ. το 2022 στα επόμενα πέντε χρόνια σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Το χαρτοφυλάκιο των φωτοβολταϊκών υπερδιπλασιάστηκε μετά την εξαγορά του Καναδά στο διάστημα των τελευταίων 18 μηνών στα 12 GW. Όσον αφορά τον κλάδο της μεταλλουργίας, η χρήση των πράσινων PPAs θα μειώσει σημαντικά το ανθρακικό αποτύπωμα και θα επιτρέψει να έχει ο Μυτιληναίος καλύτερα περιθώρια από την Norsk Hydro, χάρις και στις δυναμικές της αντιστάθμισης του 2023.

Η πράσινη μετάβαση του Ομίλου θα επιτρέψει στην μετοχή να αποκτήσει μέσα στην προσεχή διετία best-in-class ESG χαρακτηριστικά.

Ο μετασχηματισμός από την πράσινη μετάβαση και με τις ΑΠΕ θα αυξήσει το ποσοστό του στην ανάπτυξη στο 50% της κερδοφορίας, έναντι 17% το 2022.

Η μετοχή διαπραγματεύεται 5,3 X το προβλεπόμενο EBITDA του 2023 ενώ η σχέση για τις ομοειδείς εταιρείες είναι 25% υψηλότερη.

Για το 2023, προβλέπονται πωλήσεις 3,987 δις. καθαρά κέρδη 594,8 εκατ. EPS 4,35 ευρώ με σχέση P/E 7,1 και μέρισμα 1,53 ευρώ που οδηγεί σε μερισματική απόδοση 5%.

Για το 2024 προβλέπεται κύκλος εργασιών 4,097 δις. καθαρά κέρδη 616,2 εκατ. EPS 4,51 ευρώ, P/E 6,8, μέρισμα 1,8 ευρώ/μετοχή και μερισματική απόδοση 5,1%.


Η ανάπτυξη των ΑΠΕ


H έκθεση προβλέπει ότι η συμμετοχή των ΑΠΕ στα EBITDA του Ομίλου θα αυξηθούν από 20% το 2022, στο 24% το 2024, 30% το 2025 και 43% το 2028. Σύμφωνα με την ανάλυση, τα projects για 3,5 GW στον κλάδο των ΑΠΕ διαθέτουν υψηλή ορατότητα ολοκλήρωσης με επιταχυνόμενο ρυθμό σε λιγότερο από 3 χρόνια. Αυτό σημαίνει ότι η υλοποίηση των έργων θα είναι υψηλότερη από 1 GW ετησίως, όπως είναι ο αρχικός προγραμματισμός.

Ειδικότερα:

Η CITI σε νέο της report υπογραμμίζει τα επιτεύγματα της MYTILINEOS, με έμφαση στον πρωταγωνιστικό της ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση, αναφορικά με το portfolio ΑΠΕ που έχει διπλασιαστεί, ενώ στον κλάδο της Μεταλλουργίας συγκρίνει τα μεγέθη της με την Norsk Hydro, επισημαίνονται ότι θα την ξεπεράσει αναφορικά με το περιθώριο κέρδους στο Αλουμινίο, που έχει και υδροηλεκτρικά

Συγκεκριμένα, η  CITI, στο report της, εντοπίζει 3 βασικούς καταλύτες που υποστηρίζουν το re-rate της MYTILINEOS σε αυτά τα νέα επίπεδα κερδοφορίας:

1. Η νέα οργανωτική δομή της MYTILINEOS, ευνοεί την καλύτερη κατανόηση του growth story της Εταιρείας.

2. Η ανάπτυξη των ΑΠΕ είναι καταλυτικής σημασίας, καθώς η Εταιρεία έχει διπλασιάσει το portfolio της τους τελευταίους 18 μήνες, το οποίο με τη σειρά του θα έχει ως αποτέλεσμα την εκτόξευση του «πράσινου» EBITDA στα επόμενα έτη στο 50% των συνολικών EBITDA.

3.  Η «Πράσινη» μετάβαση του Αλουμινίου φαίνεται να συντελείται τα επόμενα 1-2 έτη, οδηγώντας σε πιθανά «πράσινα» premiums, ενώ η MYTILINEOS εκτιμάται ότι θα έχει καλύτερα περιθώρια κέρδους ακόμα και από τη Norsk Hydro

Τα τελευταία 2, είναι και αυτά τα σημεία που για τη CITI, τοποθετούν τη MYTILINEOS ως μία εταιρεία με best-in-class ESG χαρακτηριστικά.  

Επιπρόσθετα, ο αναλυτής της CITI, αναμένει περαιτέρω rerating για τη μετοχή σε συνέχεια του Corporate Restructuring και στο θετικό σενάριο ανεβάζει την Τιμή Στόχο στο επίπεδο των €44.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης