Ενέργεια

Μερίδιο στη γερμανική HEH εξαγόρασε η Enagas

Μερίδιο στη γερμανική HEH εξαγόρασε η Enagas
Η HEH είναι μια κοινοπραξία που αποτελείται από τους Fluxys, Dow, Partners Group και Buss Group.

Ο ισπανικός φορέας εκμετάλλευσης τερματικού σταθμού LNG Enagas συμφώνησε να αγοράσει το 10% των μετοχών στο Hanseatic Energy Hub της Γερμανίας, τον κατασκευαστή του προγραμματισμένου τερματικού σταθμού εισαγωγής LNG Stade κοντά στο Αμβούργο.

Εκτός από την πώληση μεριδίων, η HEH επέλεξε τον ισπανικό διαχειριστή συστήματος μεταφοράς ως βιομηχανικό εταίρο για τη λειτουργία του τερματικού σταθμού LNG στο βιομηχανικό πάρκο Stade. Η HEH είναι μια κοινοπραξία που αποτελείται από τους Fluxys, Dow, Partners Group και Buss Group.

Oι κρατήσεις

Η ενεργειακή εταιρεία EnBW διπλασίασε πρόσφατα τις κρατήσεις χωρητικότητας σε 6 bcm ετησίως στον προγραμματισμένο τερματικό σταθμό εισαγωγής LNG. Εκτός από την EnBW, η γερμανική SEFE σχεδιάζει να εισάγει τουλάχιστον 4 bcm ετησίως μέσω του τερματικού σταθμού, ξεκινώντας από το 2027.

Σημειώνεται ότι πριν από την έναρξη του χερσαίου τερματικού σταθμού εισαγωγής LNG, η Stade θα καλωσορίσει το πρώτο της FSRU ως μέρος των σχεδίων της Γερμανίας να ενισχύσει την ενεργειακή ασφάλεια και να αντικαταστήσει τις εισαγωγές αγωγών φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Η HEH αναμένει την ολοκλήρωση της νέας προβλήτας LNG στο Stade μέχρι το τέλος του 2023. Εκτός από το LNG, η HEH σχεδιάζει επίσης να ξεκινήσει μια δοκιμή αγοράς για εισαγωγές αμμωνίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης