National Grid (Βρετανία): Μετάβαση χωρίς πολιτικές επιλογές για άμεσες μεταρρυθμίσεις, δεν γίνεται

National Grid (Βρετανία): Μετάβαση χωρίς πολιτικές επιλογές για άμεσες μεταρρυθμίσεις, δεν γίνεται
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της National Grid ζητά επείγουσες μεταρρυθμίσεις για να επιταχυνθεί η ενεργειακή μετάβαση, σύμφωνα με το Reuters
Ο επικεφαλής του βρετανικού National Grid δήλωσε την Πέμπτη 18/5 ότι χρειάζονται επείγουσες πολιτικές και νομικές μεταρρυθμίσεις για να πετύχει η χώρα τον στόχο της για την ενεργειακή μετάβαση, αφού η εταιρεία κοινής ωφέλειας σημείωσε άνοδο 15% στα ετήσια κέρδη.
Η National Grid, η οποία διαχειρίζεται τα ενεργειακά συστήματα της Βρετανίας και λειτουργεί επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στη Νέα Υόρκη και τη Μασαχουσέτη, σημείωσε κέρδη 4,58 δισεκατομμυρίων λιρών (5,78 δισεκατομμύρια δολάρια) για το έτος που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Τα κέρδη ενισχύθηκαν από την ισχύ στις επιχειρήσεις της στις ΗΠΑ και τη μεγαλύτερη συνεισφορά από τη μονάδα National Grid Ventures, η οποία περιλαμβάνει την επιχείρηση διασύνδεσης.
Το National Grid νωρίτερα αυτή την εβδομάδα όρισε τομείς προτεραιότητας για να οδηγήσει τη μετάβαση στο καθαρό μηδενικό ρεύμα και την Πέμπτη ο διευθύνων σύμβουλος John Pettigrew είπε στο Reuters ότι η κυβέρνηση και οι ρυθμιστικές αρχές πρέπει να ενεργήσουν με «τόλμη και ρυθμό».

Οι βρετανικοί στόχοι

Η Βρετανία κλιμακώνει την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, αιολική και ηλιακή, με στόχο την απαλλαγή από τις ανθρακούχες προμήθειες ηλεκτρικής ενέργειας έως το 2035 για να μειώσει την εξάρτηση από το εισαγόμενο αέριο.
Έχει στόχο να φτάσει τις καθαρές μηδενικές εκπομπές έως το 2050 και επιδιώκει επίσης να βελτιώσει την ενεργειακή της ανεξαρτησία μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία οδήγησε τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά ρεκόρ.

Η εταιρεία είπε ότι αναμένει ότι τα υποκείμενα κέρδη για το οικονομικό 2024 θα είναι συγκρατημένα χαμηλότερα από τα επίπεδα του προηγούμενου έτους, αφού η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου άλλαξε το καθεστώς κεφαλαιακής ενίσχυσης από την 1η Απριλίου.
Η εταιρεία FTSE 100 πρότεινε ένα τελικό μέρισμα 37,60 πένες, ανεβάζοντας την πληρωμή για ολόκληρο το έτος στις 55,44 πένες - αύξηση 8,8% από έτος σε έτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης