Ενέργεια

Ιταλικό δικαστήριο, ακύρωσε αντιμονοπωλιακό μέτρο κατά Eni, Acea για καθορισμό τιμών σε φ.σ. - ηλεκτρικό

Ιταλικό δικαστήριο, ακύρωσε αντιμονοπωλιακό μέτρο κατά Eni, Acea για καθορισμό τιμών σε φ.σ. - ηλεκτρικό
Οι εταιρείες που συμμετείχαν ακόμη, πλην των Eni, Acea, ήταν η Enel, η Hera, η Edison, η A2A  και η γαλλική Engie, σύμφωνα με το Reuters
Ένα ιταλικό διοικητικό δικαστήριο ανακοίνωσε την Τετάρτη 17/5 ότι ακύρωσε τα μέτρα που έλαβε η Ιταλική Αρχή Ανταγωνισμού κατά της Eni και της Acea, οι οποίες κατηγορήθηκαν για ακατάλληλο καθορισμό τιμών για το φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια, σύμφωνα με το Reuters.
Το δικαστήριο του TAR del Lazio είπε ότι απέσυρε την υπόθεση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας επειδή δεν υπήρχε επαρκής νομική βάση για τη δράση.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, ο αντιμονοπωλιακός φορέας της Ιταλίας ανέστειλε την ισχύ των συμβάσεων από τις 10 Αυγούστου 2022 έως τις 30 Απριλίου του τρέχοντος έτους που επέτρεψαν σε επτά εταιρείες υπό την έρευνά του να αλλάξουν τις τιμές τους, κάτι που, όπως είπε, αντιβαίνει σε κυβερνητικό διάταγμα που εκδόθηκε τον περασμένο Αύγουστο.

Οι εταιρείες που συμμετείχαν ήταν η Enel, η Hera, η Edison, η A2A  και η γαλλική Engie.
Λίγες ημέρες αργότερα, ο φύλακας σταμάτησε την έρευνά του για την A2A και την Hera, ενώ επιβεβαίωσε εν μέρει την έρευνα εναντίον των άλλων εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Eni και Acea, οι οποίες προσέφυγαν στο διοικητικό δικαστήριο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης