Βιομηχανία & Απανθρακοποίηση

GAIL: Σχεδιάζει μονάδα πυρόλυσης αιθανίου 4,9 δισ. δολαρίων στη Δυτική Ινδία

GAIL: Σχεδιάζει μονάδα πυρόλυσης αιθανίου 4,9 δισ. δολαρίων στη Δυτική Ινδία
Η μονάδα πυρόλυσης διπλής τροφοδοσίας θα έχει τη δυνατότητα να πυρολύει έως και 40% υγροποιημένο αέριο (LPG) για την παραγωγή αιθανίου, σύμφωνα με το Reuters
Η GAIL (India) Ltd, ο κορυφαίος προμηθευτής φυσικού αερίου της χώρας, σχεδιάζει να κατασκευάσει μονάδα πυρόλυσης αιθανίου αξίας 400 δισεκατομμυρίων ρουπιών (4,89 δισεκατομμύρια δολάρια) κοντά στο εργοστάσιο εισαγωγής υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Δυτική Ινδία, αποκάλυψαν δύο πηγές με γνώση του θέματος στο Reuters, καθώς επιδιώκει να ανταποκριθεί σε μια αναμενόμενη άνοδο της ζήτησης.

Η μονάδα πυρόλυσης διπλής τροφοδοσίας θα έχει τη δυνατότητα να πυρολύει έως και 40% υγροποιημένο αέριο (LPG) για την παραγωγή αιθανίου, επιτρέποντας την επιλογή μετάβασης σε λιγότερο ακριβή πρώτη ύλη για μεγιστοποίηση των περιθωρίων.

Η κατά κεφαλήν κατανάλωση πετροχημικών στην Ινδία είναι περίπου το ένα τρίτο του παγκόσμιου μέσου όρου.
Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ασίας καταναλώνει ετησίως 25 έως 30 εκατομμύρια τόνους πετροχημικών.

Οι ινδικές εταιρείες ενισχύουν την παραγωγική τους ικανότητα πετροχημικών καθώς η αναπτυσσόμενη οικονομία εντείνει την ανάγκη για προϊόντα, από πλαστικά έως χρώματα και κόλλες των οποίων η διαδικασία κατασκευής απαιτεί την παραγωγή αιθυλενίου.

Η ζήτηση πετροχημικών και το μέλλον

Η ζήτηση για πετροχημικά θα μπορούσε σχεδόν να τριπλασιαστεί έως το 2040, σύμφωνα με εκτιμήσεις της κορυφαίας εταιρείας διύλισης Indian Oil, αναγκάζοντας τις εταιρείες να κάνουν μεγάλες επενδύσεις για τη δημιουργία νέων εγκαταστάσεων σε ολόκληρη τη χώρα.

Η GAIL αναζητά γη στην παράκτια περιοχή Dabhol στην πολιτεία Μαχαράστρα για το έργο πυρόλυσης 1,5 εκατομμυρίου τόνων ετησίως (mtpa), είπε από τις πηγές στο Reuters.
Η GAIL λειτουργεί εργοστάσιο LNG 5 mtpa στο Dabhol κα σχεδιάζει να εισάγει αιθάνιο από τις Ηνωμένες Πολιτείες για το έργο, είπε η πηγή.

«Προσπαθούμε να λύσουμε τις προκλήσεις σχετικά με την απόκτηση γης, πιθανότατα, μέσα ή γύρω από το Dabhol... ελπίζουμε να λάβουμε οικονομική υποστήριξη από την πολιτειακή κυβέρνηση», είπε η πηγή.
Η GAIL διερευνά επίσης τη δυνατότητα να αποκτήσει γη στη Madhya Pradesh, η οποία γειτονεύει με τη Μαχαράστρα, εάν μια συμφωνία στο Dabhol δεν υλοποιηθεί, σύμφωνα με την πηγή.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης