Ενέργεια

Ανοίγει ο δρόμος για νέο αγωγό φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Αίγυπτο

Ανοίγει ο δρόμος για νέο αγωγό φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Αίγυπτο
Ο νέος αγωγός θα έχει μήκος 65χμ και χωρητικότητα 6 δισ. κ.μ. (BCM) ετησίως προς την Αίγυπτο, σύμφωνα με τη Globes

Ανοίγει ο δρόμος για νέο αγωγό φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Αίγυπτο, καθώς το υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ ενέκρινε την επέκταση των υποδομών φυσικού αερίου, ένα σχέδιο που περιλαμβάνει αγωγό μεταξύ του Ashalim και της Nitsana που θα αυξήσει τις εξαγωγές προς την Αίγυπτο, όπως και νέο αγωγό από το Ramat Hovav και τη Nitsana.

Ο νέος αγωγός αναπτύσσεται από την ισραηλινή Israel Natural Gas Lines με τη στήριξη του υπουργείου ενέργειας της χώρας και σύμφωνα με τη Globes, θα έχει μήκος 65χμ και χωρητικότητα 6 δισ. κ.μ. (BCM) ετησίως προς την Αίγυπτο.

Το υπουργείο υπολογίζει ότι θα αποφέρει έσοδα 200 εκατομμυρίων NIS στις γραμμές φυσικού αερίου του Ισραήλ ετησίως και εκατοντάδες εκατομμύρια σέκελ ετησίως σε έσοδα από δικαιώματα και φόρους στην κυβέρνηση.

Ο Υπουργός Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων Israel Katz δήλωσε: "Η τρέχουσα απόφαση αυξάνει τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου στον τομέα του φυσικού αερίου ως προετοιμασία για αποφάσεις σχετικά με τις εξαγωγές που θα πρέπει να ληφθούν σύντομα.

Η συνεργασία μεταξύ των χωρών θα ενισχύσει την οικονομία, θα ενισχύσει την ευημερία των πολιτών του Κράτους του Ισραήλ και θα ενισχύσει την περιφερειακή σταθερότητα - και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την επέκτασή του στους τομείς του φυσικού αερίου, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, του υδρογόνου και της αποθήκευσης ενέργειας».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης