Ενέργεια

GlobalData: Μειωμένη 48% το α' τρίμηνο 2023, η συνολική αξία των συμβολαίων πετρελαίου, φ.α.

GlobalData: Μειωμένη 48% το α' τρίμηνο 2023, η συνολική αξία των συμβολαίων πετρελαίου, φ.α.
Η μείωση θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε λιγότερα συμβόλαια υψηλής αξίας κατά τη διάρκεια του επόμενου τριμήνου αναφέρει η Offshore

Η συνολική αξία των συμβολαίων πετρελαίου και φυσικού αερίου που υπεγράφησαν το πρώτο τρίμηνο του 2023, ήταν μειωμένη κατά 48% σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με την GlobalData, που μεταφέρει η Offshore.

Η έκθεση του συμβούλου, «Ανάλυση συμβολαίων βιομηχανίας πετρελαίου και φυσικού αερίου ανά τομέα, περιοχή, προγραμματισμένων // ανατεθειμένων συμβάσεων και κορυφαίων εργολάβων, 1ο τρίμηνο 2023», έδειξε συνολική αξία συμβολαίου 34,01 δισεκατομμυρίων δολαρίων έναντι 64,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων το τέταρτο τρίμηνο 2022.

Ο αναλυτής πετρελαίου και φυσικού αερίου Pritam Katad δήλωσε: «Φαίνεται ότι η δυναμική της αξίας των συμβολαίων έχει επιβραδυνθεί λόγω των υψηλών επιτοκίων και του αυξανόμενου πληθωριστικού περιβάλλοντος στις μεγάλες οικονομίες.

Αυτό θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε λιγότερα συμβόλαια υψηλής αξίας κατά τη διάρκεια του τριμήνου στον χώρο του πετρελαίου και του φυσικού αερίου».

Η λειτουργία και η συντήρηση (O&M) αντιπροσώπευσαν το 57% των συμβάσεων που υπεγράφησαν το πρώτο τρίμηνο, ακολουθούν συμβάσεις προμηθειών που αντιπροσώπευσαν το17%, και συμβάσεις με πολλαπλά πεδία, όπως κατασκευή, σχεδιασμός και μηχανική, εγκατάσταση, O&M και προμήθειες (14 %).

Στις αξιοσημείωτες αναθέσεις ξεχωρίσουν η 15ετής επέκταση συμβολαίου της Yinson (αξίας 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων) για υπηρεσίες ναύλωσης και O&M για το υπεράκτιο έργο Agogo FPSO της Azule Energy στην Αγκόλα και ένα πενταετές συμβόλαιο 2,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ADNOC Logistics & Services από την ADNOC Offshore στα ΗΑΕ.
1_59.PNG
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης