Ενέργεια

Καναδάς: Η δασική πυρκαγιά στην Αλμπέρτα έβγαλε από την αγορά 145.000 boepd πετρελαίου

Καναδάς: Η δασική πυρκαγιά στην Αλμπέρτα έβγαλε από την αγορά 145.000 boepd πετρελαίου

Ποιές ενεργειακές έχουν διακόψει τις δραστηριότητες τους

 

Η κύρια πετρελαιοπαραγωγική επαρχία του Καναδά, Αλμπέρτα, κήρυξε το Σάββατο επαρχιακή κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των δασικών πυρκαγιών, κλείνοντας τουλάχιστον 145.000 ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα (boepd).

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τα σπίτια τους καθώς μαίνονται άνευ προηγουμένου δασικές πυρκαγιές στην Αλμπέρτα.

Oι ενεργειακές εταιρείες των οποίων οι δραστηριότητες έχουν επηρεαστεί από τις πυρκαγιές είναι:

Paramount Resources Ltd

Η Paramount ανακοίνωσε ότι οι δραστηριότητές της στις περιοχές Grande Prairie και Kaybob επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές σε αυτές τις περιοχές.
Πρόσθεσε ότι η παραγωγή περίπου 50.000 boepd έχει περιοριστεί προσωρινά από το απόγευμα της 5ης Μαΐου.

Crescent Point Energy Corp

Η Crescent Point ανακοίνωσε ότι περίπου 45.000 boepd της παραγωγής στην περιοχή Kaybob Duvernay έχει κλείσει προσωρινά και η επανεκκίνηση της παραγωγής θα γίνει όταν είναι ασφαλης και επιτραπεί.
Η εταιρεία πρόσθεσε ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές στα περιουσιακά της στοιχεία.

Vermilion Energy Inc

Η Vermilion Energy είπε ότι είχε κλείσει προσωρινά την παραγωγή περίπου 30.000 boepd και ότι αξιολογούσε τον κίνδυνο για τις δραστηριότητές της.
"Η αξιολόγησή μας μέχρι σήμερα δείχνει ελάχιστη ζημιά στη βασική μας υποδομή", δήλωσε ο Vermilion.

Pipestone Energy Corp

Η Pipestone ανακοίνωσε ότι οι δραστηριότητές της στην περιοχή Grande Prairie επηρεάζονται από τις συνεχιζόμενες πυρκαγιές και η παραγωγή περίπου 20.000 boepd έχει περιοριστεί προσωρινά από το απόγευμα της 5ης Μαΐου.
Η εταιρεία είπε ότι δεν γνωρίζει καμία σημαντική ζημιά ή απώλεια στην υποδομή που ανήκει ή τρίτων.

Kiwetinohk Energy Corp

Η Kiwetinohk είπε ότι έκλεισε με ασφάλεια τις περισσότερες δραστηριότητές της στο Placid ως απάντηση σε διακοπές τρίτων που βρίσκονται κοντά στις πυρκαγιές της Αλμπέρτα.

Tourmaline Oil Corp

Η εταιρεία είπε ότι εκκένωσε και έκλεισε εννέα εγκαταστάσεις επεξεργασίας φυσικού αερίου στο South και West Deep Basin. Η Tourmaline είπε ότι δεν γνώριζε καμία ζημιά σε αυτές τις εγκαταστάσεις μέχρι σήμερα και η πρόσβαση στις τοποθεσίες απαγορεύεται επί του παρόντος.

Cenovus Energy Inc

Η Cenovus είπε ότι σταμάτησε την παραγωγή και κατέστρεψε τα εργοστάσια σε ορισμένους τομείς των συμβατικών δραστηριοτήτων της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης